Societat

L’huracà Dorian guanya força i amenaça el sud-est dels EUA

La trajectòria de l’huracà Dorian, de categoria 4 amb els vents màxims sostinguts de 240 quilòmetres per hora, s’ha desviat cap a l’est i podria no arribar a impactar directament a Florida, però recorreria tota la costa sud-est dels EUA. L’huracà continua, però, el procés d’enfortiment i en les últimes hores els seus vents màxims sostinguts han guanyat 40 quilòmetres per hora d’intensitat mentre s’acosta, de mica en mica, a les Bahames i Florida.

Segons el Centre Nacional d’Huracans (NHC), la “fúria” del Dorian té ja en el punt de mira el nord-oest de l’arxipèlag de les Bahames, on podria arribar avui per, posteriorment, situar-se al davant de la costa de Florida entre la nit de dilluns i dimarts. L’huracà podria passar per sobre d’aquestes illes a una velocitat molt reduïda, la qual cosa podria incrementar els seus efectes devastadors.

El president dels EUA, Donald Trump, va alertar ahir del perill del Dorian, especialment a Geòrgia, Carolina del Sud i Carolina del Nord, on les autoritats concentren ara els esforços, mentre es mantenen diverses ordres d’evacuació a Florida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia