Societat

Homenatge de Lliors a l’escola del Regàs

El pla de l’ermita de Sant Maria de Lliors, a Arbúcies, va ser escenari aquest cap de setmana de la festa major del veïnat de Lliors. En el marc d’aquesta celebració es va voler fer un homenatge a les mestres i els alumnes que van formar part de l’escola del Regàs. En l’acte, organitzat per la comissió de la festa de Lliors, hi van prendre part l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, i el regidor d’Educació i Ensenyament, Jaume Salmeron. Els protagonistes, però, van ser les persones que van donar vida al centre educatiu, com per exemple les professores Maria Teresa Morera, Núria Tort, Carme Roca i Hermínia Rabaseda. Totes van recordar anècdotes i fets de l’escola del Regàs, però sobretot van posar l’accent en el clima familiar que hi havia al centre educatiu. L’acte d’homenatge i record va acabar amb l’entrega de l’obsequi de la fulla d’Arbúcies a les mestres, i d’un pergamí amb una adaptació d’un poema de Joana Raspall sobre l’escola de Lliors.

Una història de 23 anys

L’escola del Regàs es va crear el 1959 per la necessitat d’atendre un gran nombre d’infants en edat escolar del veïnat de Lliors. L’activitat es va desenvolupar fins al 1982, i al llarg d’aquests 23 anys hi van passar una vuitantena de nens i nenes. En el moment de tancar només hi havia tres infants escolaritzats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia