Societat

Preveuen localitzar centenars de morts a les Bahames

El govern ofereix vols gratuïts per abandonar les illes devastades pel ‘Dorian’

L’huracà, cap a Nova Anglaterra

Devastador per a tota una generació, que tardarà molt a superar el mortífer pas del Dorian. Així va definir la situació el primer ministre de les illes Bahames, Hubert Minnis, mentre al país van baixant les aigües i apareixent més persones mortes. El darrer recompte és de 30 cadàvers, però les autoritats esperen trobar-ne “un nombre significativament major”, probablement de centenars, quan se’n pugui certificar oficialment la mort. L’huracà, aleshores de categoria 5, es va estar dos dies pràcticament ancorat sobre les illes, on va provocar la destrucció total de milers de cases i infraestructures. L’estat nord-americà de Florida s’ha abocat a ajudar l’arxipèlag veí, i també les companyies de creuers. Grans vaixells transportaven ahir queviures, suport mèdic i traslladaven ferits al continent per ser atesos. Minnis també va anunciar ahir vols gratuïts perquè els veïns puguin abandonar les illes Gran Bahama i Abaco, les més devastades, quan sigui possible habilitar zones d’aterratge. De moment, encara no es pot determinar quan s’iniciaran els vols per a persones que no són velles ni estan malaltes, que són les primeres a ser rescatades, però Minnis confia que sigui en els pròxims cinc dies. El cap humanitari de l’ONU, Mark Lowcock, ha assegurat que “mai havia vist res a aquesta escala”. A més del govern dels Estats Units, també el Regne Unit i el Canadà estan donant suport a l’arxipèlag.

Dorian va tocar terra ahir a Carolina del Nord, amb una força ja molt menor –categoria 1–, però encara amb fortes pluges i vents de 150 km/hora. La trajectòria indica que acabarà a Nova Anglaterra aquesta tarda o nit, encara com a huracà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia