Societat

Clam veïnal per una Barcelona més cívica i segura

Una quarantena d’entitats es van aplegar ahir en una manifestació per reclamar mesures a les administracions

El regidor de Seguretat va comprometre’s a reunir-se amb els representants

Més de quaranta entitats veïnals i ciutadanes de Barcelona van aplegar-se, ahir, per protestar per la situació d’inseguretat que, segons diuen, s’ha vist agreujada aquest estiu. Els manifestants, que es van organitzar en columnes procedents de diferents barris de la ciutat, van enfilar junts la via Laietana per arribar fins a la plaça de Sant Jaume, on els portaveus de Tsunami Veïnal, la plataforma que agrupa les diferents entitats, van llegir un manifest amb les seves reclamacions i, després, el van fer arribar a representants de la Generalitat i l’Ajuntament, a banda i banda de la plaça. En finalitzar la concentració, el regidor de Seguretat, Albert Batlle, va recollir el manifest i va acordar fer una reunió de treball properament amb els representants del moviment.

Els diferents col·lectius que van sortir ahir al carrer coincidien en la percepció d’un repunt de l’incivisme en diferents punts de la ciutat, tot i que reconeixien que el problema no és nou. Des de l’associació de veïns del Fòrum, Enrique Navarro remarcava l’increment de la violència en els actes delictius i reclava la necessitat de canviar les lleis per poder donar una resposta més contundent, un punt que recollia també el manifest que posteriorment es va llegir. Per Manuel López, de l’associació de veïns de la Verneda, la permissivitat està provocant “un efecte crida que fa que cada cop hi hagi més robatoris”. L’associació Barcelona Residents Organisation Against Robbery, que aplega veïns de diferents procedències, deien que la inseguretat, més marcada en zones com ara el Raval o el Gòtic, no és una situació nova, per bé que s’ha anat agreujant el darrer any sense que cap administració hi hagi donat cap resposta.

Tot i que els organitzadors van remarcar en la convocatòria de la mobilització que no es tractava de polititzar i van reclamar que no hi hagués logotips, insígnies polítiques, banderes, ni manifestos de cap caire ideològic, sí que es van poder veure algunes pancartes contra l’alcaldessa Ada Colau, que va rebre una forta xiulada quan els portaveus de Tsunami Veïnal van exigir-li, com a màxima representant de l’Ajuntament de Barcelona, que s’implementin “actuacions immediates, eficaces i duradores perquè els ciutadans, el comerç local i els visitants de la ciutat” puguin “viure i conviure en pau i revertir la situació actual abans no s’agreugi”.

La Xarxa Veïnal del Raval es va desmarcar de la manifestació d’ahir i, en un comunicat, assegurava que la situació d’inseguretat i incivisme “no s’arreglarà només omplint els carrers de més policies”: “Això escamparà les màfies cap a altres barris i després tornaran, perquè el Raval continua tenint 400 pisos abandonats i gent amb escasses possibilitats de tirar endavant.”

LA FRASE

Els últims mesos, hem tornat a viure diverses situacions límits als nostres barris que han provocat indignació
Manel Martínez
Coportaveu de Tsunami veïnal

LA XIFRA

1.000
persones
, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, van participar, ahir, en la manifestació que va aplegar diverses columnes de diferents barris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA