Societat

Postgrau per a “creadors” a la indústria alimentària

L’Ajuntament de Riudellots i la UdG fomenten, per segon any, la innovació al FoodLab amb “professors de luxe”

L’Ajuntament de Riudellots de la Selva i la UdG mantenen l’aposta per la innovació i han presentat la segona edició del postgrau en innovació a la indústria alimentària, que organitzen de manera conjunta i que tindrà lloc a partir de novembre al Centre d’Innovació Gastronòmica Industrial de Riudellots, el FoodLab.

En la presentació del postgrau, dilluns, hi van prendre part alguns dels responsables, com ara el director, Jaume Juher, que destaca que els inscrits tenen la possibilitat de formar-se amb “professors de luxe” en àmbits com ara els nous plàstics i els recursos humans, entre molts d’altres. Juher és soci fundador de l’empresa Mas Parés (especialitzat en patés i productes de l’ànec) i tècnic alimentari en indústries càrnies. Recorda que en la seva indústria van haver de crear un departament de recerca quan no s’hi dedicava ningú.

“Tres potes”

Juher assenyala que el postgrau, pel qual hi ha 33 places, és una “oportunitat única”. Hi ha docents provinents de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), del món acadèmic i experts. “Són tres potes”. El director esmenta, entre d’altres, Jaume Estruch i Annette Abstoss.

Les sessions formatives tindran lloc els divendres i els dissabtes al Foodlab. El contingut del postgrau és elaborat per l’Ajuntament i la Fundació UdG: Innovació i Formació i el Campus Alimentació i Gastronomia de la universitat. Hi han col·laborat l’IRTA i les empreses Friselva, Costa Brava Foods, Mas Parés, Galetes Trias i Cuinats Jotri.

De la primera edició, en va sorgir el formatge de tòfona, que comercialitza la granja El Provençal com a projecte d’innovació. L’altre projecte sorgit va ser una millora tecnològica per a Cuinats Jotri.

LA XIFRA

2
edicions
s’hauran celebrat amb la d’aquest any del postgrau en innovació a la indústria alimentària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Girona

Una cursa amb 41 anys de recorregut

girona

La Fiscalia sueca tanca la investigació contra Assange per violació

Estocolm

La Fundació Vicki Bernadet detecta un augment del 30% de les demandes d’ajuda per abusos sexuals aquest 2019

Barcelona

Catalunya, entre els 10 països d’Europa amb més participacions en assajos clínics

Barcelona

Detenen un home per apunyalar un vigilant del metro a Barcelona

Barcelona

S’enfronten a un any de presó per abandonar la gossa al mar dins una bossa d’escombraries

Tarragona

Investigadors de l’IRB determinen per primera vegada les alteracions genètiques causades per les quimioteràpies

Barcelona

Els Mossos identifiquen una persona davant d’una denúncia d’agressió sexual a l’acampada Barcelona

Barcelona

Audrey Doré, d’El Celler de Can Roca, Millor Sommelier de Catalunya 2019

Girona