Societat

Postgrau per a “creadors” a la indústria alimentària

L’Ajuntament de Riudellots i la UdG fomenten, per segon any, la innovació al FoodLab amb “professors de luxe”

L’Ajuntament de Riudellots de la Selva i la UdG mantenen l’aposta per la innovació i han presentat la segona edició del postgrau en innovació a la indústria alimentària, que organitzen de manera conjunta i que tindrà lloc a partir de novembre al Centre d’Innovació Gastronòmica Industrial de Riudellots, el FoodLab.

En la presentació del postgrau, dilluns, hi van prendre part alguns dels responsables, com ara el director, Jaume Juher, que destaca que els inscrits tenen la possibilitat de formar-se amb “professors de luxe” en àmbits com ara els nous plàstics i els recursos humans, entre molts d’altres. Juher és soci fundador de l’empresa Mas Parés (especialitzat en patés i productes de l’ànec) i tècnic alimentari en indústries càrnies. Recorda que en la seva indústria van haver de crear un departament de recerca quan no s’hi dedicava ningú.

“Tres potes”

Juher assenyala que el postgrau, pel qual hi ha 33 places, és una “oportunitat única”. Hi ha docents provinents de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), del món acadèmic i experts. “Són tres potes”. El director esmenta, entre d’altres, Jaume Estruch i Annette Abstoss.

Les sessions formatives tindran lloc els divendres i els dissabtes al Foodlab. El contingut del postgrau és elaborat per l’Ajuntament i la Fundació UdG: Innovació i Formació i el Campus Alimentació i Gastronomia de la universitat. Hi han col·laborat l’IRTA i les empreses Friselva, Costa Brava Foods, Mas Parés, Galetes Trias i Cuinats Jotri.

De la primera edició, en va sorgir el formatge de tòfona, que comercialitza la granja El Provençal com a projecte d’innovació. L’altre projecte sorgit va ser una millora tecnològica per a Cuinats Jotri.

LA XIFRA

2
edicions
s’hauran celebrat amb la d’aquest any del postgrau en innovació a la indústria alimentària.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Plàcid primer retorn del pont, amb un 69% dels vehicles previstos

barcelona

Alliberada una noia segrestada i violada en una cabanya d’una zona boscosa de Terrassa

terrassa

Pugen els casos de grip, mentre baixen els de covid i bronquiolitis

barcelona

El TC admet que Escola de Tothom formi part de la causa sobre el decret del català a les aules

barcelona
El temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Tornen els núvols

barcelona
XAVIER ARREBOLA
ADJUNT D’INFEMERIA I RESONSABLE DE LA DONACIÓ D’ÒRGANS

“En donació de teixits hi ha molt camp per córrer encara”

palamós

Fons europeus a la Casa de la Tecnologia i la Central del Molí

girona

Les incògnites del BarMar

barcelona

Els ecologistes qüestionen la viabilitat i l’eficàcia de la infraestructura

barcelona