Societat

Els primers esquiadors estrenen la temporada a Masella amb una pista oberta i dos remuntadors funcionant

L’estació ampliarà la superfície de cara al cap de setmana

L’estació d’esquí del Port del Comte obrirà portes pel pont de la Puríssima

Els primers esquiadors ja han estrenat la temporada d’esquí aquest dimecres a l’estació de Masella (Cerdanya). D’aquesta manera es converteix en el primer complex dels Pirineus en obrir les instal·lacions. Ho han fet amb una única pista oberta i dos remuntadors funcionant i de cara al cap de setmana la superfície esquiable s’ampliarà. La gent ha demostrat que hi ha ganes de neu i unes desenes d’amants de l’esport blanc s’han apropat a l’estació per fer les primeres baixades i comprovar l’estat de les pistes; neu pols amb uns gruixos d’entre 20 i 25 centímetres. Maite Martí, directora comercial de Masella, ha dit que l’estació ja no tancarà fins a finals de temporada, si la neu ho permet.

Pel que fa a les previsions de temporada són bones donat que poder obrir l’estació el 13 de novembre és una molt bon senyal. Martí ha recordat que les estacions, ara, estan molt ben preparades pel que fa a instal·lacions de producció de neu.

Martí ha explicat que l’obertura s’ha pogut fer gràcies a les baixes temperatures, que han permès treballar amb la xarxa de neu produïda, i les primeres nevades que han tenyit de blanc les cotes mitjanes i altes del domini esquiable.

L’estació cerdana va anunciar l’obertura de l’estació a menys de 24 hores d’obrir el complex i els esquiadors amb més ganes de fer les primeres baixades ja s’han desplaçat fins a Masella per comprovar l’estat de la neu.

Amb la inauguració de la temporada aquest dimecres, Masella pretén oferir, un any més, la temporada més llarga dels Pirineus.

Els primers esquiadors han pogut gaudir d’un bon dia de neu donat que les condicions meteorològiques han estat bones, ha fet fred però els ha acompanyat el sol en les seves baixades.

Port del Comte, al desembre

L’estació d’esquí del Port del Comte, al Solsonès, ultima aquests dies les instal·lacions amb la previsió d’obrir portes pel pont de la Puríssima, la primera setmana de desembre. Tot i això, si les temperatures ho permeten, l’obertura es podria avançar una setmana, a finals de novembre. La previsió és allargar la temporada durant quatre mesos fins al pont de Setmana Santa, a l’abril. Pel que fa a les novetats, aquest any l’estació ha adquirit una nova màquina llevaneus, que permetrà tenir neta la zona de restauració, i s’ha ampliat els canons de producció de neu de baix consum. El director de l’estació, Albert Estella, ha explicat que la previsió aquesta temporada és rebre uns 90.000 esquiadors, tot i que això dependrà del temps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona