Les cireres, protagonistes de l’Agenda del Pagès 2020
El dia 30 surt a la venda una nova edició de l’agenda, amb consells sobre agricultura i jardineria
En el monogràfic es parla de les cireres i les seves propietats
Als quioscos fins al 12 de gener
El Punt Avui posa a la venda a partir del dissabte 30 de novembre una nova edició de l’ Agenda del Pagès , que es podrà comprar a la majoria de llibreries i quioscos per 4,95 euros fins al dia 12 de gener. L’Agenda del Pagès és un producte pensat com una agenda setmanal amb tots els consells per a la gent que treballa a pagès, però també per als aficionats a l’horticultura i la jardineria.
L’Agenda del Pagès arriba als 35 anys d’existència fidel als seus orígens, com a eina útil i pràctica per a tothom. L’edició del 2020 té 208 pàgines, distribuïdes en tres grans blocs. En el primer hi ha l’agenda de l’any amb les dites populars, el calendari agrari i fiscal, les feines als camps i als horts, l’arboricultura, la jardineria, la ramaderia, l’aviram, l’apicultura, la maquinària i les fires, setmana a setmana i mes a mes. El segon apartat inclou un directori d’adreces, taules de preus, climodiagrames, els mercats tradicionals i ecològics als pobles de Catalunya i les festes tradicionals.
L’Agenda del Pagès, que edita el Grup Hermes, està codirigida per Anna Roca i Josep Guix, que disposen d’un grup de col·laboradors per tot el territori. Les il·lustracions que acompanyen el monogràfic i l’agenda són de Tavi Algueró i el dibuix de la portada és de Josep Duixans. De la maquetació se n’han encarregat Núria Rudilla i Florent Morante.
Finalment hi ha el tercer bloc, dedicat aquest any a les cireres, que, tal com s’assegura en el pròleg de la publicació, és “la perla vermella”. “Producte de color intens i uniforme, és la joia de la corona de les fruites del mes de juny”, escriuen en el pròleg de l’agenda Josep Guix i Anna Roca.
En el monogràfic es fa un recorregut per la història d’aquesta apreciada fruita, que es creu que prové dels països de la zona del mar Negre i el mar Caspi, des d’on es va expandir, durant l’Imperi romà, fins a arribar als continents europeu i asiàtic. També se’n detallen les característiques de les principals varietats.
En el monogràfic es proposa als lectors fer una passejada pels cirerers dels Països Catalans (de nord a sud): Ceret, l’Empordà, Sant Pau d’Ordal (a l’Alt Penedès) i Bràfim (a l’Alt Camp), el Baix Llobregat, el Segrià i la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, i finalment, el Baix Maestrat, a la Salzadella. Tots ells presentats per fructicultors que, majoritàriament, es dediquen al conreu de la cirera de manera parcial.
D’altra banda, per a compres de 10 agendes o més a preu reduït, els interessats poden contactar amb el servei d’atenció al client al 972 18 64 80.