Societat

Les cireres, protagonistes de l’Agenda del Pagès 2020

El dia 30 surt a la venda una nova edició de l’agenda, amb consells sobre agricultura i jardineria

En el monogràfic es parla de les cireres i les seves propietats

Als quioscos fins al 12 de gener

El Punt Avui posa a la venda a partir del dissabte 30 de novembre una nova edició de l’ Agenda del Pagès , que es podrà comprar a la majoria de llibreries i quioscos per 4,95 euros fins al dia 12 de gener. L’Agenda del Pagès és un producte pensat com una agenda setmanal amb tots els consells per a la gent que treballa a pagès, però també per als aficionats a l’horticultura i la jardineria.

L’Agenda del Pagès arriba als 35 anys d’existència fidel als seus orígens, com a eina útil i pràctica per a tothom. L’edició del 2020 té 208 pàgines, distribuïdes en tres grans blocs. En el primer hi ha l’agenda de l’any amb les dites populars, el calendari agrari i fiscal, les feines als camps i als horts, l’arboricultura, la jardineria, la ramaderia, l’aviram, l’apicultura, la maquinària i les fires, setmana a setmana i mes a mes. El segon apartat inclou un directori d’adreces, taules de preus, climodiagrames, els mercats tradicionals i ecològics als pobles de Catalunya i les festes tradicionals.

L’Agenda del Pagès, que edita el Grup Hermes, està codirigida per Anna Roca i Josep Guix, que disposen d’un grup de col·laboradors per tot el territori. Les il·lustracions que acompanyen el monogràfic i l’agenda són de Tavi Algueró i el dibuix de la portada és de Josep Duixans. De la maquetació se n’han encarregat Núria Rudilla i Florent Morante.

Finalment hi ha el tercer bloc, dedicat aquest any a les cireres, que, tal com s’assegura en el pròleg de la publicació, és “la perla vermella”. “Producte de color intens i uniforme, és la joia de la corona de les fruites del mes de juny”, escriuen en el pròleg de l’agenda Josep Guix i Anna Roca.

En el monogràfic es fa un recorregut per la història d’aquesta apreciada fruita, que es creu que prové dels països de la zona del mar Negre i el mar Caspi, des d’on es va expandir, durant l’Imperi romà, fins a arribar als continents europeu i asiàtic. També se’n detallen les característiques de les principals varietats.

En el monogràfic es proposa als lectors fer una passejada pels cirerers dels Països Catalans (de nord a sud): Ceret, l’Empordà, Sant Pau d’Ordal (a l’Alt Penedès) i Bràfim (a l’Alt Camp), el Baix Llobregat, el Segrià i la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, i finalment, el Baix Maestrat, a la Salzadella. Tots ells presentats per fructicultors que, majoritàriament, es dediquen al conreu de la cirera de manera parcial.

D’altra banda, per a compres de 10 agendes o més a preu reduït, els interessats poden contactar amb el servei d’atenció al client al 972 18 64 80.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS
SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT
GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA
SALT

L’IDIBGI publica el joc virtual ‘Mite o Ciència’ de divulgació científica

SALT
societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes