Societat

Centenars de banyistes es donen una capbussada solidària a Barcelona

Més de 400 nedadors participen en el primer bany de l’any a la platja de Sant Feliu de Guíxols

Aquesta tradició s’ha repetit a altres llocs de la geografia europea

Barcelona ha començat l’any amb una capbussada a les aigües de la platja de Sant Sebastià. Des de fa més de tres dècades, cada 1 de gener, el Club Natació Atlètic-Barceloneta organitza aquest bany per “començar el nou any d’una manera saludable i divertida”. Després del bany, els assistents han pogut beure un brou per “recuperar forces” i dutxar-se amb aigua calenta a les instal·lacions de club.

Aquest any, la iniciativa tenia un component solidari, ja que els diners obtinguts amb la inscripció, 3 euros per persona, es destinaran íntegrament a l’Institut Guttmann que té com a objectiu “promoure, impulsar i aconseguir la rehabilitació integral de les persones afectades per una lesió medul·lar, un dany cerebral adquirit o una altra discapacitat d’origen neurològic”.

D’altra banda, més de 400 nedadors han participat en el primer bany de l’any a la platja de Sant Feliu de Guíxols. La remullada, amb una tradició de més de vint anys a l’esquena, va començar de la mà d’un grup d’amics i amb els anys s’ha anat fent popular aplegant gent d’arreu de les comarques gironines i de fora.

Aquest 2020, el participant més jove ha estat un nadó de només dos mesos i el més gran, una dona de noranta-nou anys. Amb una temperatura a l’aigua de 14 graus, els nedadors s’han llençat a l’aigua entre crits després de sonar el tradicional petard. En acabar, els banyistes s’han pogut recuperar amb xocolata calenta, coca i caldo.

Aquesta no és una tradició exclusiva de terres catalanes sinó que s’ha repetit a diferents llocs de la geografia europea com Polònia, Portugal, Itàlia o Alemanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia