Societat

120.000 alumnes sense classe per culpa del temps

El Maresme i el Baix Empordà, les comarques on més centres van tancar

Avui no hi ha classe a cinc comarques gironines

Més de 120.000 alumnes de primària i de secundària es van quedar ahir sense anar a classe per culpa de les ventades. El Maresme, on ja dilluns es van suspendre moltes classes per culpa del vent, i el Baix Empordà, que ahir va rebre la fúria del mar i les pluges intenses, van ser les comarques més afectades. Cal destacar que a la Terra Alta, afectada per la neu des de dilluns, ahir tampoc hi va haver transport escolar. 2.500 alumnes no van poder anar a classe, entre ells els de l’institut de Gandesa.

Al Maresme van tancar tots els centres, segons Educació, cosa que va afectar 70.724 alumnes (20.465 de Mataró). A les comarques gironines, 30 municipis van haver de tancar tots els centres, mentre que en nou més el tancament va ser parcial. En total van quedar afectats 34.359 alumnes durant el matí, als quals es van afegir 7.469 alumnes més a la tarda (els de tots els centres de Blanes, la Bisbal d’Empordà i un institut de Figueres).

El conseller d’Educació va recomanar que avui no s’obrin ni les escoles ni els instituts de l’Alt i el Baix Empordà, de la Selva, el Gironès i el Pla de l’Estany per, sobretot, el mal estat de les carreteres. L’alcaldessa, Marta Madrenas, ahir a la tarda va confirmar que avui no obrirà cap escola ni institut de Girona. Tampoc la UdG. També es va recomanar no obrir els centres del Baix Ebre, el Montsià i la Terra Alta. Pel que fa al Maresme, a última hora d’ahir alguns ajuntaments, com ara els de Montgat o Tiana, van informar que avui tampoc obririen escoles i instituts. El mateix que els ajuntaments de Vilanova i la Geltrú i Sitges, al Garraf. A la resta de municipis del Maresme, en principi, avui es reobrien les aules.

Ahir, a la demarcació de Girona, el Baix Empordà és on van tancar més escoles i instituts: els de 14 localitats. També van haver de tancar portes els centres de sis municipis del Gironès, un del Pla de l’Estany, els de sis municipis de l’Alt Empordà, els de cinc municipis de la Selva i els d’un municipi del Ripollès. La suspensió del transport escolar a tot Catalunya va tenir incidència especialment les comarques gironines, on va afectar 2.061 alumnes. Es van suspendre les rutes de Torroella de Montgrí, Verges, Begur, Figueres, l’Escala, Llançà, Camprodon, Planoles, Banyoles, Esponellà, Olot, Vidreres, Sant Feliu de Buixalleu, Hostalric i Llagostera.

Al Vallès Oriental es van tancar dues escoles, i al Vallès Occidental, dos centres més. Al Barcelonès el tancament dels centres va ser desigual. Així com a Santa Coloma de Gramenet van obrir tots, els de Sant Adrià de Besòs van tancar tots (4.800 alumnes). També va tancar l’escola Busquets i Punset de l’Hospitalet de Llobregat, amb 454 alumnes. En canvi, l’institut La Riera de Badalona, que havia tancat dilluns, ahir va poder fer classe. A Badalona també va haver de tancar l’institut Albéniz. El centre va obrir amb normalitat les portes i a mig matí, i per culpa de la caiguda d’un arbre contra la façana, es va haver de desallotjar. Al Baix Llobregat va tancar un centre, de Cornellà de Llobregat.

A Tarragona, l’institut Pere Martell va tancar de manera preventiva i va deixar a casa 1.163 alumnes, que no hauran de tornar a classe fins divendres. Aquest centre va quedar afectat arran de l’explosió de dimarts passat a l’empresa Iqoxe de la Canonja, que va fer caure diverses plaques de plàstic del sostre, que, malmès encara més pel temporal, encara s’està arreglant.

Pel que fa a la Catalunya Central, l’única escola que no va poder obrir va ser la de Vidrà, a Osona, i al Baix Ebre ahir a la tarda van tancar tots els centres de l’Aldea i set escoles més de la comarca.

LA XIFRA

5.600
alumnes,
la majoria de les comarques gironines (2.061), es van quedar sense transport escolar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona