Societat

Busquen una persona que hauria caigut a l’aigua al port de Palamós

Localitzen l’home de 80 anys desaparegut a Begues sa i estalvi

Demanen als veïns d’Hostalric que es confinin a casa seva a causa del temporal i els accessos al municipi estan inundats

El temporal dificulta la recerca de l’home desaparegut a Palamós (Baix Empordà) quan hauria caigut al mar quan intentava amarrar un vaixell a port. Ara per ara, el dispositiu pràcticament es limita a buscar-lo per aire. Des de primer hora, helicòpters dels serveis d’emergències pentinen la costa per intentar localitzar-lo però les embarcacions no poden sortir per mala mar. El dispositiu el formen efectius de Salvament Marítim, Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil. També pentinen el litoral per terra però a bona part de la costa no es pot arribar a primera línia pel temporal de mar. Segons fonts de Salvament Marítim, el mariner va caure quan intentava amarrar un vaixell mercant, el Manisa Star, que va trencar caps quan estava a port. L’hora d’avís va ser a les 23.18 hores. Tot i llançar salvavides a l’aigua, l’home no en va sortir. Una embarcació va sortir per buscar-lo però tampoc el van poder rescatar.

Continua la recerca del mariner desaparegut a Palamós quan va caure a l’aigua des del port mentre reforçava els amarraments del buc Manisa Star. Segons informa Salvament Marítim, el consignatari del vaixell va donar l’avís cap a les 23.18. En aquell moment, van llançar salvavides al mar però l’home no en va sortir. L’embarcació Salvamar Sirius va sortir per intentar rescatar-lo però tampoc el van localitzar.

A primera hora del matí s’ha reprès la recerca però pràcticament es limita a mitjans aeris. Segons Salvament Marítim, l’embarcació ha sortit però ha hagut de tornar a port pel mal clima, amb onades de 5-6 metres i vent de 37 nusos. L’helicòpter Helimer 220 i el de Mossos rastreja el litoral, centrant-se sobretot en la costa entre Palamós i Sant Feliu de Guìxols.

Els Bombers també fan recerca per terra però el mal temps tampoc permet resseguir tota la costa, amb punts afectats pel fort onatge.

A més, els bombers han localitzat l’home d’uns 80 anys que va sortir a passejar a Begues (Baix Llobregat) i que no va tornar a casa. L’han localitzat sa i estalvi aquest dimecres al matí. Durant la nit s’ha fet recerca amb set dotacions, també amb unitats del grup especial GRAE sense èxit, però finalment l’han localitzat.

Des de les 22h fins a les 6h els Bombers han rebut 698 avisos arreu del territori, la majoria a la nord (279) i al sud del país (238).

L’ Ajuntament d’Hostalric (Selva) ha demanat als seus veïns que es confinin a casa seva a causa del temporal i com a mesura de seguretat i prevenció, d’acord amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya. Els accessos a Hostalric estan inundats i l’alcalde ha demanat als veïns que evitin els desplaçaments fora del nucli urbà. Protecció Civil també reclama que ningú s’hi apropi des d’altres municipis. L’AP-7 està tallada per inundacions en sentit nord en aquest municipi i es fan desviaments per la sortida 12b (la Roca del Vallès) cap a les C-60. Està tallada la sortida 10 en els dos sentits. El municipi no té aigua ni llum i la riera ha quedat desbordada al pont de Fogars. Els veïns del carrer Ravalet ja van ser desallotjats al vespre perquè el cabal de la Tordera estava molt elevat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona