Societat

Agressió homòfoba a Gràcia de Barcelona

Denuncien insults i un cop de puny a una parella gai per part de cinc persones prop dels Jardinets

L’Ajuntament de Barcelona condemna els fets i denuncia que és un “atac” al model de ciutat

Nova agressió homòfoba a Barcelona. Un parella gai va patir la matinada de dissabte insults i un cop de puny al districte de Gràcia per part de cinc individus. L’incident es va produir pels voltants de les 06.00 hores al carrer de Bonavista, a tocar dels Jardinets de Gràcia, quan els dos nois anaven a agafar un taxi per desplaçar-se a l’aeroport. Cinc persones van començar a increpar-los al crit de “maricons” i van colpejar un d’ells al llavi, ocasionant-li una ferida. L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) ha condemnat l’atac i s’ha posat a disposició dels agredits: “Es torna a repetir el patró i es torna a repetir la impunitat. Treballem per donar atenció a les víctimes i comuniquem els fets a l’Ajuntament de Barcelona”, ha piulat l’OCLH.

L’ Observatori Contra l’Homofòbia apunta que ja són 23 les agressions d’aquest tipus a Catalunya. “Insuportable aquest disparament de la violència vers les persones LGTBI. Cal contundència vers aquesta xacra”, ha afirmat el president de l’entitat, Eugeni Rodríguez. Segons explica un amic de la parella @mafreino a Twitter, els dos joves agredits van poder agafar l’avió i viatjar fins a Granada, on van passar un reconeixement mèdic. Amb l’informe de lesions està previst que un cop tornin a Catalunya interposin una denúncia als Mossos d’Esquadra.

L’Ajuntament reacciona

Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona condemna l’agressió homòfoba que va tenir lloc la matinada de dissabte al districte de Gràcia. El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha denunciat que els fets són un “atac” al model de ciutat oberta i diversa que volen per Barcelona i ha assegurat que no se cedirà “ni un pam” a l’odi i la intolerància. Segons el regidor, el consistori ja s’ha posat en contacte amb la parella agredida i els han ofert tot el suport jurídic i psicològic que necessitin. A més, Serra ha assegurat que l’ajuntament treballarà per poder identificar els agressors.

El regidor ha volgut donar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania perquè “si bé es cert que en els darrers dies estem veient un increment de la visibilitat d’aquests casos, això no ens ha de fer entendre que hi ha un increment”. Segons Marc Serra, des del consistori ho atribueixen a una major consciència del col·lectiu, que fa que es denunciï més, i també a la ràpida visibilitat que donen les xarxes socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia