Societat

Els Reis Catòlics, fora del nomenclàtor de Barcelona

El canvi per “Elisa Moragas” rebrà el suport majoritari a Sarrià-Sant Gervasi

La ponència haurà d’avalar-ho

El nomenclàtor de Barcelona deixarà de retre homenatge als Reis Catòlics. Una iniciativa veïnal per rebatejar el nom del carrer que recorda els monarques que van confiar a Colom l’expedició marítima que va acabar amb la descoberta d’Amèrica és a punt de veure la llum i superar un escull que farà quasi impossible fer marxa enrere en el procés de substitució.

El ple del mes de març del districte de Sarrià-Sant Gervasi es pronunciarà de manera majoritària a favor de la proposta de canviar el nom del carrer Reis Catòlics pel d’Elisa Moragas. Es tracta d’una pedagoga que va participar activament en els moviments de renovació pedagògica i de catalanització de l’escola, al final del franquisme.

La iniciativa cal que l’assumeixi el ple de Sarrià perquè el carrer al qual es proposa canviar el nom és a la muntanya de Vallvidrera. Han estat els veïns d’aquest barri situat a tocar del cim del Tibidabo els que han tirat endavant la proposta fins a aconseguir les signatures necessàries per forçar el pronunciament de l’Ajuntament. En el ple del mes de març la proposta serà aprovada per una àmplia majoria, ja que els representants dels comuns, ERC i Junts per Catalunya hi votaran a favor, segons han confirmat fonts de les diverses formacions a aquest diari. Des del PSC no s’hi observen problemes i la iniciativa només tindrà l’oposició de les formacions espanyolistes.

Al futur carrer Elisa Moragas té la seu l’escola Nabí, ara integrant de la xarxa pública d’ensenyament, i que en el seu dia va fundar aquesta pedagoga. Un cop superat el ple de Sarrià, la proposta haurà de rebre el vistiplau de la ponència del nomenclàtor, encara no convocada, i, finalment, del ple que presideix Ada Colau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia