Societat

Ofertes perquè Barcelona pugui superar el MWC

Hotels, restaurants, museus, botigues, mercats i transports faran descomptes per atreure turisme

Del 21 de febrer a l’1 de març –els dies que s’havia de fer el Mobile World Congress (MWC)– la capital catalana celebrarà la Barcelona Opportunity Week, amb activitats i ofertes en allotjaments, comerç, restauració i cultura adreçades a totes aquelles persones que tenien previst venir a la ciutat –perquè no es facin enrere– i també perquè ho disfrutin barcelonins, catalans i tothom qui vulgui (entre altres els que viuen en ciutats enllaçades amb Barcelona pel TAV, que tindran descomptes especials).

La cancel·lació del MWC “no es pot compensar”, va admetre ahir el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, però sí que aquestes ofertes “poden esmorteir els efectes de l’anul·lació”, en paraules del primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni.

Barcelona deixarà de guanyar en quatre dies quasi 500 milions d’euros del MWC, però amb aquesta iniciativa presentada ahir, que té com a eslògan “Vine a Barcelona. Ara és el moment”, i amb l’empenta dels emprenedors que en quatre dies han muntat la Barcelona Tech Spirit (“un gran èxit”, va dir ahir Jaume Collboni), el xoc serà menys del que hauria pogut ser.

En què consisteixen les ofertes de la Barcelona Opportunity Week? Els museus i edificis històrics (museus municipals, consorciats i equipaments com la Casa Batlló, el recinte modernista de Sant Pau, el CaixaFòrum, la Casa de les Punxes, la Fundació Tàpies, el MNAC, el MACBA o el Palau de la Música, etc.) oferiran una entrada 2x1, les botigues que s’apuntin a la iniciativa faran descomptes del 20%, el mateix percentatge de rebaixa que aplicaran els apartaments turístics. Els hotels també faran descomptes a totes les reserves i els restaurants oferiran un menú a preu tancat durant tota la setmana. “Tenim una oportunitat per tornar a potenciar el comerç i la restauració. Tenim l’oportunitat de recuperar l’aliança amb la ciutadania”, va dir la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín.

També hi haurà activitats als mercats (la Boqueria farà un brunch el dia 23 i el de la Concepció oferirà tasts els dies 28 i 29) i Renfe posarà a la venda bitllets un 35% més barats en trajectes estatals amb destinació a Barcelona i oferirà preus especials en origen des de Londres, París i Roma. “Tot això s’està organitzant sobre la marxa i cada minut que passa hi ha més establiments i més operadors que s’apunten a la iniciativa”, va explicar Joan Torrella, el director general de Turisme Barcelona, ens que organitza la campanya.

Totes les ofertes de la campanya estaran penjades al web de Turisme Barcelona, que és d’on es podran treure els codis QR per accedir als descomptes. Ahir hi havia 150 establiments i operadors apuntats, però s’espera que se n’hi afegeixin molts més. Molts.

LA XIFRA

2x1
és el paquet
que oferiran museus i edificis històrics de Barcelona per donar facilitats als visitants.

LA DATA

26/2/20
comença
a Barcelona una setmana d’ofertes per atreure turisme. Durarà fins al dia 1 de març.

LA FRASE

Es tracta d’esmorteir l’impacte de la cancel·lació del Mobile World Congress
Jaume Collboni
primer tinent d’alcalde de l’ajuntament de barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona