Societat

Veïns i comerciants, a favor de la reforma per fer la plaça Catalunya de Girona per a vianants

L’ens veïnal del Barri Vell insta a anar traient circulació garantint l’accés dels veïns

Els comerciants del centre reclamen potenciar els pàrquings als afores

Tant l’associació de veïns del Barri Vell com l’agrupació de comerciants Girona Centre Eix Comercial veuen de bon ull la intenció de tots els grups municipals de la ciutat d’avançar cap a una plaça Catalunya com més per a vianants millor. Des de la junta de l’entitat veïnal, que s’ha reunit aquesta setmana amb la regidora de Mobilitat, ho consideren “una iniciativa molt engrescadora” i destaquen que, des que van ser escollits, una de les seves propostes ha estat “incentivar que es retirés cada cop més la circulació al Barri Vell tant per accessibilitat i mobilitat com per sostenibilitat, ja que és un barri de carrers estrets en què no passa l’aire”. Josep Maria Noguer, president de Girona Centre Eix Comercial, també veu “necessària” una remodelació de la plaça. Els comerciants, igual que l’ens veïnal, volen formar part del procés i estar al dia del que es vagi decidint.

Qui no es vol pronunciar encara sobre la iniciativa perquè no la coneixen bé són les associacions de veïns del Carme-Vista Alegre i de l’Eixample. Aquesta última té previst tractar el tema en la pròxima junta.

Accés als veïns

Des de l’associació del Barri Vell subratllen que estan a favor de convertir la plaça en una zona sobretot per a vianants, però que s’ha de garantir l’accés en vehicle al barri als veïns que tenen el distintiu i als cossos d’emergència. “També volem estar al cas de com es farà la regulació de la càrrega i descàrrega, perquè si no es mantingués la zona a la plaça Catalunya el que no volem és que els qui ara l’utilitzen entrin al Barri Vell perquè el que volem és treure vehicles del barri”, van assenyalar.

Pel que fa a la supressió dels aparcaments de zona blava de la plaça, que l’equip de govern vol dur a terme aquest any mateix, a l’associació de veïns del Barri Vell els sembla “fantàstic”, tot i que reconeixen que podria haver-hi algun veí afectat que hi deixi el cotxe a la nit. “El que és clar és que al centre el que demanem és anar eliminant la circulació no imprescindible”, conclouen.

Pàrquings als afores

El president de Girona Centre Eix Comercial també està d’acord amb la idea de suprimir els aparcaments de zona blava, però avisa que “cada cop estan traient més aparcament i caldria buscar alternatives perquè la gent pugui deixar el vehicle, donar facilitats a la gent que vulgui venir”. En aquest sentit, opina que, per tal de “no ser una ciutat repel·lent i que la gent no pugui accedir al centre, caldria potenciar els aparcaments als afores”.

Tot i el gran pàrquing subterrani que hi ha a Santa Caterina, Noguer assegura que hi ha “mancances” i que sovint els “pàrquings queden complets”.

LES FRASES

És necessària una remodelació. Si es treu aparcament cal buscar com donar facilitats a qui vulgui venir
Josep M. Noguer
president de girona centre eix comercial
És una iniciativa molt engrescadora. Al centre demanem anar eliminant la circulació no imprescindible
Junta de l’Associació de Veïns del Barri Vell

Unanimitat en el ple municipal

El ple municipal del 10 de febrer va aprovar per unanimitat una moció presentada per ERC per convertir la plaça Catalunya en una zona per a vianants. S’hi fixava que el procés ha de començar amb alguna mesura aquest mateix any –el govern ja ha dit que la intenció és suprimir la zona d’aparcaments de zona blava– i emprendre, després, una reforma més global de la mobilitat de manera “dialogada i consensuada” amb els actors implicats.

Des del govern es va deixar clar en el mateix ple que, “ara per ara”, no és possible fer-la al 100% per a vianants, perquè “és l’únic punt d’accés al Barri Vell i l’única connexió amb Torre Gironella i les Pedreres, i també hi ha la zona de càrrega i descàrrega que dona servei al Barri Vell”. També es va assenyalar que caldrà fer un estudi previ per analitzar-ne els efectes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Reobren el rocòdrom municipal després d’estar un any tancat

FIGUERES
Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS