Societat

Equips italians i asiàtics anul·len l’assistència al MIC, que tira endavant

Els organitzadors treballen perquè el torneig es pugui jugar per Setmana Santa

La previsió és acollir més de 370 equips de 44 països de tot el món

El torneig MIC és ara per ara un dels esdeveniments esportius que mou més participants internacionals a les comarques gironines. El torneig, que aquest any arriba a la vintena edició, es jugarà per Setmana Santa i la previsió és la d’acollir més de 370 equips de futbol i bàsquet (més de 7.500 nois i noies) de 44 països de tot el món, amb una repercussió econòmica per a la demarcació de dotze milions d’euros.

Ara per ara els únics equips que no assistiran a la competició en una decisió “consensuada” són els que provenen de zones de risc pel coronavirus: els italians i els asiàtics. “Treballem amb la màxima normalitat, sempre expectants i atents a les indicacions que pugui donar sanitat”, assegura el director del MIC, Juanjo Rovira, que destaca que “per ara no hi ha cap ordre que s’hagi de parar res”. “Per tant, dijous passat ja vam fer públic el sorteig de grups”, hi afegeix.

Rovira assegura que un esdeveniment d’aquestes característiques no es pot aturar per les bones i “sense pensar en les repercussions econòmiques de la gent del territori”. “Si hi hagués risc ho aturaríem, sens dubte, i si en algun moment rebem ordres de fer-ho, ho farem. Però si tots nosaltres estem fent vida normal per quin motiu hem de paralitzar esdeveniments innecessàriament?”, comenta.

D’aquest mateix parer és el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer que ahir va assegurar que el MIC és un referent esportiu de base en l’àmbit mundial i ara per ara no creu que s’hagi de crear “més alertes de les que ja hi ha”. “Si els organitzadors decideixen tirar endavant, jo crec que s’ha de fer”, explica. Noguer és realista i creu que d’aquí a tres setmanes, que és quan es jugarà el torneig, podria haver-hi més equips que haguessin d’anul·lar l’assistència, “però no passa res”. “Si aquest any no hi ha els 370 equips previstos i només en venen 200, doncs farem un MIC amb 200 equips”, manté Noguer, que assegura que “serà Setmana Santa i el MIC és una oportunitat per a la gent jove i és un referent”, perquè per aquest torneig hi han passat jugadors tan coneguts com ara Neymar Jr, Coutinho, Gerard Piqué, Leo Messi, Marcelo, Ben Arfa i Diaby, entre molts d’altres. Noguer també comenta que la repercussió econòmica per a les comarques gironines és molt important perquè molts d’aquests jugadors venen acompanyats d’adults que aprofiten que el torneig es fa per Setmana Santa per visitar la demarcació.

Pel que fa a Jordi Camps, l’alcalde de Vidreres, és del parer que, a més dels ingressos que representa per als comerços de la població el fet de ser la seu de tornejos de futbol masculí, el MIC Integra representa també una gran oportunitat per als joves “de poder veure equips bons i competir-hi”. Durant tres dies el bàsquet es jugarà al pavelló i el futbol, a la zona esportiva. Vidreres és la seu del MIC des de l’any 2012, “quan el vam recuperar”. S’havia fet amb anterioritat el 2008, “però es va deixar de fer”.

LA XIFRA

12
milions d’euros
és l’impacte econòmic que deixa el MIC a la demarcació de Girona per Setmana Santa.

LA FRASE

Els equips italians i asiàtics no hi participaran aquest any. És una decisió consensuada
Juanjo Rovira
DIRECTOR DEL MIC

El Mundialito de Cambrils, a punt

El Mundialito de clubs infantils que es fa del 4 al 12 d’abril a Cambrils és un dels esdeveniments més important de la temporada a la Costa Daurada. Per ara no s’ha suspès i si té l’èxit de l’any passat comportarà l’arribada de més de 8.000 persones a la localitat, fet que representa un munt de pernoctacions i de despesa turística. Després hi ha dues competicions futbolístiques més: el Mare Nostrum Cub i el Costa Daurada Cup, que entre tots dos signifiquen l’arribada de 10.000 turistes. No hi ha res de cancel·lat a hores d’ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA
societat

Menys supermercats i més usos culturals al nou Pla de Ciutat Vella

barcelona
Societat

Els pisos de l’illa del carrer Canigó s’hauran de reforçar

Badalona