Societat

Els germans Roca rebran la Creu de Sant Jordi 2020

La llista inclou també els gironins Josep Maria Nadal, Àngels Alabert, Montserrat Pujolar i Josep Amat

Els germans Joan, Josep i Jordi Roca, les pianistes i compositores Àngels Albert i Montserrat Pujolar, l’exrector de la UdG i filòleg Josep Maria Nadal i l’enginyer industrial Josep Amat seran distingits amb una Creu de Sant Jordi 2020. El govern també ha aprovat concedir la Creu de Sant Jordi, en forma de placa, a l’Associació Recvll Blanes i a la Fundació privada Hospital de Campdevànol. El govern va fer públic ahir el nom de les 30 personalitats i les 15 entitats guardonades per haver prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la identitat i el pla cívic i cultural.

Els germans Roca rebran la Creu de Sant Jordi per la seva tasca en el terreny de la innovació, la formació i els projectes de responsabilitat social en àmbits com ara el de la gestió emocional dels recursos humans, la capacitació i la retenció del talent professional i la incorporació de les novetats tecnològiques al món de la cuina i la gastronomia.

La pianista, pedagoga i compositora Àngels Alabert la rebrà pel seu compromís excepcional amb la divulgació musical, dut a terme al conservatori de música Isaac Albéniz de Girona i per haver fundat i dirigit diferents agrupacions musicals de prestigi.

El doctor enginyer industrial Josep Amat, per la solidesa de la seva recerca en els àmbits del tractament digital del senyal i de la visió per ordinador, que han permès notables progressos en la comunicació persona-ordinador aplicats a la robòtica mèdica i quirúrgica. Amat va ser regidor a Sant Feliu de Guíxols per CiU entre els anys 1991 i 2007.

El filòleg Josep Maria Nadal rebrà la distinció pel seu compromís permanent amb la llengua i la cultura catalanes expressat a través de la docència i la recerca, i per haver posat els fonaments de la descentralització de la docència i la recerca universitària a Catalunya.

La pianista i compositora de sardanes Montserrat Pujolar, en reconeixement a la seva aportació com a promotora i difusora de la cultura catalana, dins i fora del país, i per haver estat pionera en l’art de la composició sardanística.

El govern també atorgara la Creu de San Jordi al catedràtic d’història de l’art i màster en gestió del patrimoni cultural a la UdG, Eduard Carbonell.

Dues plaques Sant Jordi

L’Associació Recvll Blanes i la Fundació privada Hospital de Campdevànol també rebran la Creu de Sant Jordi en forma de placa. A l’Associació Recvll se li atorga la Creu de Sant Jordi pel centenari de la revista Recvll i la creació dels premis literaris Recvll, que han estat, i són encara, un referent en el panorama cultural del país. Pel que fa a la Fundació privada Hospital de Campdevànol, la rep en reconeixement al servei assistencial i a l’arrelament social de pacients i de professionals de la medicina que ha dut a terme la institució durant el seu primer segle de vida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA