Societat

Sánchez amarra Espanya

El govern espanyol dicta mesures de restricció de moviments sota un poder únic

L’executiu català rebutja un 155 encobert

El pla de contenció buida carrers i places

Decret d’estat d’alarma.

Sis hores després del que estava anunciat, a les vuit del vespre, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va comparèixer per detallar en què consistirà l’estat d’alarma. Restricció de moviments, tancament d’activitats públiques i recentralització de competències, amb els Mossos sota control del Ministeri de l’Interior, són algunes de les mesures. El govern català, que divendres al vespre ja havia dictat un paquet de mesures restrictives similar, va rebutjar un 155 encobert.

Indignació al Pirineu.

Els municipis de muntanya van veure com ahir se’ls multiplicava la població per l’arribada de ciutadans provinents de zones urbanes. El risc que s’estengui el contagi va indignar molt els veïns d’aquestes zones de muntanya, encara més quan el dia anterior ja s’havien dictat mesures per restringir el moviment de persones.

Continua el degoteig de casos.

El coronavirus continua en plena fase d’expansió a Catalunya i la resta de l’Estat. Les dades fetes públiques ahir per la conselleria de Salut parlen de vuit morts al Principat i 715 persones a qui el test ha donat positiu. Els experts en epidemiologia afirmen que només el confinament de la població permetrà frenar la propagació de la pandèmia.

Tot tancat, excepte serveis bàsics.

Arreu del país es va obligar a tancar establiments de restauració, i van ser les policies municipals i guàrdies urbanes les que van fer la tasca de comprovar, un per un, que es complís l’ordre. Els que van rebre un gran nombre de clients van ser els supermercats i les botigues de queviures, això sí, limitant l’aforament i mantenint les distàncies de seguretat.

El Prat, porta de sortida.

El pànic per un possible tancament de fronteres va fer que ahir molts ciutadans estrangers corressin a l’aeroport del Prat per avançar el seu retorn als països d’origen. Hi va haver nervis i cues des de primera hora del matí, enmig d’un paisatge de cares de preocupació i mascaretes.

La Gran Bretanya, al revés.

El govern britànic ha decidit no frenar l’activitat del país, deixar que el coronavirus faci el seu curs i atacar-lo als hospitals per generar ciutadans resistents i autoimmunes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES