Societat

Bargalló defensa acabar el curs, “si cal, de forma telemàtica”

El conseller d’Educació rebutja donar el curs per perdut i aposta per tancar-lo al juny i començar al setembre tenint en compte els condicionants viscuts

Assegura que després de Setmana Santa es reprendran les classes i si no pot ser de forma presencial, en línia, tenint en compte els condicionants de cada família

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha rebutjat aquest dijous donar el curs “per perdut” i ha apostat per acabar-lo després de Setmana Santa “amb els condicionants que hi hagi” i, “si cal, de forma telemàtica” tenint en compte les situacions familiars particulars dels alumnes i que a moltes cases no hi ha internet o aparells adequats per fer les assignatures online. En una entrevista a TV3, Bargalló ha explicat que s’estan estudiant diverses possibilitats i que després de Setmana es prendran algunes decisions i es reprendran les classes, si no pot ser de forma presencial, en línia però també a través d’altres maneres, com augmentar el contingut educatiu a través de TV3. Caldrà veure quins alumnes no tenen accés a internet per saber com actuar. “Haurem de fer una formació personalitzada per a cada alumne. Perquè abans d’obrir les escoles hi haurà hagut alumnes amb limitacions: alguns no tenen Internet, o ordinadors amb prou potència, o sí que en tenen, però són tres germans a casa”, ha remarcat.

Bargalló ha insistit en acabar el curs com sigui i començar al setembre tenint en compte l’anormalitat en què s’ha viscut aquests dies. “El que caldria fer és reprendre el curs següent tenint en compte les limitacions que s’han produït aquest curs”, ha afirmat.

“Si deixéssim el curs invàlid, hi ha estudiants d’FP que els faltava les pràctiques. Que el curs acabi més tard no vol dir que no pugui acabar el juny o juliol. No podem fer que tota una generació d’FP perdi un any per entrar al mercat laboral”, ha explicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona