Societat

Un de cada quatre morts a Barcelona per la Covid-19 són ancians de residències

Colau insta la Generalitat a assumir un lideratge polític i aportar més diners per actuar en geriàtrics

Bombers i exèrcit desinfecten espais on hi ha ancians

L’epidèmia del coronavirus està maltractant de forma especial la gent gran ingressada en residències, i la ciutat de Barcelona no és cap excepció. De les 213 defuncions registrades a la capital de Catalunya per l’acció de la Covid-19, 54 són de persones grans que estaven ingressades en residències de la tercera edat, un 25%.

Aquesta xifra la va donar ahir l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, en el transcurs d’una roda de premsa en què va instar la Generalitat a actuar de forma urgent en aquest àmbit. “Falta lideratge polític i falta musculatura”, va denunciar Colau, que aposta per coordinar l’Ajuntament amb el Departament d’Afers Socials, com s’ha fet ja amb el de Salut per habilitar pavellons esportius amb llits que permetin descongestionar els grans hospitals.

La petició de l’alcaldessa de Barcelona és la mateixa que han fet diversos ajuntaments, per exemple el del Prat de Llobregat, que ha dirigit una carta a la conselleria de Treball i Afers Socials denunciant un abandonament i la necessitat de més recursos materials i humans.

En la roda de premsa que va fer Colau es va explicar que al 57% de les residències que hi ha a Barcelona, 255 en total entre privades i públiques, hi ha almenys un cas de coronavirus. L’alcaldessa assegura que el confinament de la població ha fet que molts familiars de persones ingressades als geriàtrics tinguin dificultat per tenir-ne notícia o directament han perdut el contacte.

“Ens hi hem de posar ara mateix”, va insistir Colau, que va mostrar la disposició de l’Ajuntament a aportar els recursos econòmics i humans que siguin necessaris. En aquest sentit, l’Ajuntament ja ha mobilitzat un equip dels bombers de la ciutat, que ha començat a fer feines de desinfecció a les residències de la gent gran. També a Barcelona consta que la unitat de l’exèrcit espanyol que fa aquestes tasques de neteja ha actuat ja en quatre residències on se’ls ha requerit.

“No hi ha horitzó, queden molts dies”

En cada roda de premsa els polítics insisteixen que “queden molts dies” de combat contra el coronavirus, i per tant de confinament. Quan se’ls demana la concreció d’aquests molts dies, cap d’ells s’atreveix a posar data. No ho va fer dijous Ada Colau i tampoc ahir Albert Batlle, que va reconèixer que “no hi ha horitzó”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona