Societat

L’anunci de Sánchez fa aturar set obres municipals a Girona

El govern de la ciutat ja volia estudiar suspendre’n algunes els pròxims dies, després del precedent de la Generalitat

Destacava el Modern, i hi havia obres en escoles, la vorera de l’Avellaneda i la cuina de la Volta

L’anunci del president espanyol, Pedro Sánchez, que tots els treballadors d’activitats no essencials s’han de quedar a casa les pròximes dues setmanes farà aturar set obres municipals a Girona. El govern de la ciutat havia mantingut en marxa fins ara tots els treballs que el consistori tenia en execució abans de l’estat d’alarma, entre les quals destaca per la seva envergadura la remodelació de l’antic Modern, i només havia frenat “per un criteri de prudència” dues obres que podrien haver començat aquests dies, intentant portar els terminis al límit per veure si la situació d’aquí a un mes ha millorat.

El tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Lluís Martí, va explicar que es va decidir mantenir les obres per “no perjudicar les empreses”, ja que en el decret estatal sobre l’estat d’alarma es fixava que “havien de ser els contractistes qui demanessin la suspensió i en canvi no s’aturava d’ofici”. Poc abans de l’anunci de Sánchez, Martí va admetre ahir, però, que, “amb la normativa que ha tret la Generalitat per a les seves obres, l’escenari és diferent” i per això tenien intenció de mirar-s’ho bé. En aquest sentit, va indicar que en els pròxims dies podrien haver decidit suspendre’n algunes.

Les set obres en qüestió

Entre les set obres municipals que hi havia en marxa destaca la rehabilitació de l’antic cinema Modern. També hi havia la vorera del carrer Barcelona a l’Avellaneda, la cuina del centre cívic de Sant Narcís, les rampes del pas de vianants elevat al carrer de Can Sunyer i tres contractes de treballs en escoles: les finestres de l’escola Migdia, les finestres de l’escola Àgora i obres de reparació d’enguixats i pintats de parets i sostres en diferents escoles. Martí va explicar que “el més conflictiu” era la rehabilitació del Modern “pel seu volum”. En canvi, va considerar “raonable” que s’acabessin tant la vorera de l’Avellaneda, perquè ja li manquen només “serrells”, com els treballs en escoles, ja que és “un bon moment” perquè estan buides. Va subratllar, és clar, que “sempre que es compleixin els protocols de seguretat de la Covid-19 per les persones que hi treballen”.

Tràmits paralitzats

Martí va recordar que el que sí que fixava el decret estatal de declaració de l’estat d’alarma era la paralització de les tramitacions dels expedient de les obres (licitacions, adjudicacions). Pel que fa a les dues obres l’inici de les quals ja s’havia aturat en espera que passi la crisi per la Covid-19, es tracta de la reforma de la plaça dels Germans Sàbat, la data prevista per començar els treballs s’ha endarrerit un mes, i un pla d’asfaltatge que ha d’afectar 16 carrers de la ciutat i que s’esperarà fins d’aquí a un mes dins el termini ordinari per arrancar.D’altra banda, Martí va explicar que només hi ha hagut un contractista que els demanés suspendre l’obra, però que va ser en uns treballs ja acabats: la reforma del carrer Muntanya. Només falta una gestió final amb la companyia elèctrica, que s’ha deixat per a més endavant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA