Societat

Torra reclama donar “ja” seguretat a empreses i treballadors per fer front a a la crisi

“Cal garantir que no s’hauran d’endeutar per fer front a aquesta situació d’emergència sanitària, social i econòmica, si no que ho hauran de fer les administracions”, afirma el president

Reclama una renda de ciutadania, suspendre el pagament de subministraments bàsics i eliminar l’objectiu de dèficit i el sostre de despesa

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha agraït aquest diumenge al president espanyol, Pedro Sánchez, que hagi decretat el confinament total excepte per als serveis essencials, tal com havia demanat reiteradament el Govern de la Generalitat seguint les indicacions de la comunitat científica.

En la reunió d’aquest matí per videoconferència amb el president espanyol i els presidents autonòmics, el president Torra ha exigit a l’estat que posi en marxa un pla de mesures econòmiques i socials que doni seguretat i confiança a treballadors, empreses i autònoms, així com un pla de recuperació per garantir la sortida a la crisi. “Cal fer-ho fàcil i fer-ho ja”, ha dit Torra. “Empreses i treballadors han de tenir la seguretat que no s’hauran d’endeutar per fer front a aquesta situació d’emergència sanitària, social i econòmica, si no que ho hauran de fer les administracions”, ha assegurat.

També ha proposat les següents mesures:

1. Establir una renda de ciutadania per a treballadors i autònoms.

2. Augmentar la liquiditat de les empreses, especialment de les pimes, que a Catalunya representen el 95 per cent del teixit productiu.

3. Suspendre el pagament d’impostos (IVA, IRPF, Impost de Societats), les cotitzacions a la Seguretat Social i el pagament de les quotes d’autònoms.

4. Establir una moratòria en el pagament de crèdits i hipoteques.

5. Suspendre el pagament de subministraments bàsics.

6. Ampliar les condicions de força major perquè les empreses puguin accedir als ERTO.

7. Eliminar l’objectiu de dèficit i el sostre de despesa perquè comunitats i ens locals puguin endeutar-se per fer front a la crisi.

8. Establir mecanismes de finançament i de liquiditat per als territoris.

El president de la Generalitat ha reiterat també la necessitat d’establir, de manera urgent, un sistema transparent i eficaç que garanteixi el subministrament de material d’autoprotecció i equipament sanitari. En aquest sentit Quim Torra ha demanat retornar als territoris les competències en aquest camp, ja que, ha dit, la centralització del subministrament no ha funcionat. El cap de l’Executiu també ha insistit en la importància de fer tests massius a la població, per poder actuar més eficaçment contra la Covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró