Societat

Unanimitat a Girona a fer front junts a la Covid-19

Tots els grups subscriuen una declaració institucional, en què també es fa un agraïment a sanitaris i ciutadania

El govern reclama a l’Estat poder destinar-hi els 4 milions de superàvit del 2019

Tots els grups municipals de l’Ajuntament de Girona (JxCat, Guanyem, PSC, ERC i Cs) van subscriure ahir una declaració institucional sobre la situació d’emergència creada per la Covid-19 en què es van comprometre a fer-hi front “de la forma més determinada i conjunta i amb totes les eines i recursos de què disposa l’Ajuntament de Girona”. El text, que va ser llegit per l’alcaldessa, Marta Madrenas, a l’inici del primer ple telemàtic de la història del consistori, feia també un agraïment als serveis essencials, sobretot sanitaris, per la tasca que estan duent a terme i a la ciutadania, per la seva responsabilitat.

La Covid-19 va centrar també bona part de la part de control i de precs i preguntes d’un ple que va ser totalment atípic. La majoria de grups van reiterar-hi la voluntat de cooperació amb el govern i de mantenir l’actual dinàmica de reunions de juntes de portaveus en la postemergència. En aquest sentit, Madrenas va subratllar que caldrà consensuar mesures entre tots un cop es tingui clar de quins recursos es disposa, ja que “el col·lectiu vulnerable s’ampliarà enormement”.

Justament en el ple ahir es va donar compte d’un decret d’alcaldia d’adhesió al manifest dels ens locals davant la crisi del coronavirus, que entre altres aspectes reclama a l’Estat “poder mobilitzar el superàvit disponible del 2019 sense limitacions”, que en el cas de Girona és de 4.016.000 euros. Madrenas va remarcar que de moment saben que podran destinar-hi segur el 20%, però que espera que l’Estat permeti que sigui el 100%. Tant ella com la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana, van reiterar la seva petició al govern estatal perquè no retalli recursos en polítiques actives d’ocupació.

Foment al comerç

Plana va avançar que s’estava treballant en diverses eines de suport per als diferents sectors econòmics, sobretot autònoms i petits empresaris, i que es té intenció de fer “una campanya forta” a favor del comerç local quan tots siguin oberts. Ho va fer en resposta a Xevi Montoya, de Guanyem, que va proposar que la ciutat se sumés a Slowshopping.cat, un projecte de promoció del comerç local a través de l’enviament a domicili. Plana també va respondre a Montoya sobre la derogació de les bases actuals de l’Aixequem Persianes, el programa per ajudar a obrir nous negocis als barris més tocats. Va explicar que n’estaven perfilant una nova convocatòria, però que arran d’aquesta crisi caldrà “replantejar totes les línies de subvenció”.A més, la majoria de grups van mostrar la seva preocupació pels talls de llum a Font de la Pólvora en ple confinament.

Altres temes

Més enllà de la Covid-19, en el ple d’ahir es va aprovar per unanimitat l’adhesió de la ciutat a l’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025, per la qual es fixa “un calendari d’actuacions per promoure l’ús de la bicicleta en la mobilitat quotidiana”, segons va explicar la regidora de Mobilitat, Marta Sureda. També es va aprovar per majoria (amb l’abstenció d’ERC) reclamar a la concessionària del pàrquing de la plaça del Lleó que acrediti que s’ha dut a terme la inspecció del 2019 dels ascensors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva