Societat

Andalusia critica la política de “fets consumats” del govern de Pedro Sánchez en la gestió de la pandèmia

El govern es queixa que la reunió de presidents es converteixi en una trobada “per informar de la roda de premsa del dia anterior”

El conseller andalús de la Presidència, Elías Bendondo, ha donat suport aquest diumenge a l’ampliació de l’estat d’alarma quinze dies més, però ha criticat la “política de fets consumats” per part de l’executiu de Pedro Sánchez.

“El que no pot ser és que les reunions de la conferència de presidents es converteixi en una política de fets consumats”, ha dit en una entrevista a Onda Cero, en què s’ha queixat de que aquestes trobades siguin “per informar de la roda de premsa del dia anterior” del president del govern espanyol.

Segons el conseller, “el més raonable” és que la conferència de presidents es reuneixi el divendres, que es consensuïn els temes amb els presidents autonòmics i que el president espanyol comparegui davant els ciutadans l’endemà.

Sobre l’ampliació de l’estat d’alarma, ha considerat que és necessària “fins que no hi hagi un risc pràcticament zero, tots tenim que seguir amb les precaucions, encara que ha defensat que les mesures de desconfinament “comencin per Andalusia”, on les dades d’evolució de la Covid-19 són “bons”.

“Cal reaccionar, no podem esperar a que el virus ens marqui el ritme”, ha assegurat.

També ha donat suport al desconfinament dels infants, que el president andalús, Juanma Moreno, ja havia plantejat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia