Societat

Els presos que fan voluntariat, al carrer

Els reclusos que fan tasques de voluntariat fora dels centres penitenciaris podran reprendre la col·laboració amb les entitats que ja estiguin actives a partir de dilluns, segons va informar ahir el Departament de Justícia. S’afegiran als interns, classificats en tercer grau o amb el 100.2, que van tornar a la feina exterior el 15 d’abril.

La secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima fa dos mesos que va suspendre les sortides i entrades als penals catalans per evitar els contagis de coronavirus. Els presos que duen a terme voluntariat a l’exterior, quan retornin no tindran cap contacte amb els que no surten de la presó, com a mesura preventiva i com ja fan els que treballen fora.

Les sortides laborals, les de voluntariat i tractament, i la represa dins les presons de les entrades d’entitats col·laboradores d’atenció especialitzada a alguns col·lectius són les tres mesures que ha adoptat la secretaria de Mesures Penals com a prèvia a la desescalada que ja s’estudia per als centres penitenciaris en les pròximes setmanes. A més, s’indica que a partir de la setmana vinent Salut farà proves PCR a tots els professionals dels centres penitenciaris. Segons Justícia, 61 interns han donat positiu per coronavirus; 51, donats d’alta; 9 estan ingressats a la unitat hospitalària de Brians 2, i 1, en un hospital convencional. I s’han confirmat 79 casos positius de coronavirus entre els funcionaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia