Societat

La fase 1 és ben rebuda a les comarques de Girona

L’entrada en la nova etapa es va notar sobretot en l’afluència a les terrasses, que no va ser massiva

A Platja d’Aro demanen compensacions per als establiments que no estan al centre

Una part dels bars, restaurants i cafeteries de la demarcació van decidir obrir ahir i la sensació generalitzada és que la decisió va ser un encert, tot i que l’afluència de clients va ser moderada. També es va notar més activitat a les botigues. Els bars i restaurants de Platja d’Aro, per exemple, van viure de manera desigual l’entrada en la fase 1, segons l’ACN. Els que van obrir estaven satisfets d’aquesta reentrada, tot i que, de mitjana, estiguessin a la meitat de capacitat. L’associació que agrupa els locals va explicar que sobretot el cap de setmana obriran “molts bars i restaurants”. Ara bé, també demana a l’Ajuntament que compensi els més allunyats del centre (on es tallarà el trànsit i les taules guanyaran espai a la calçada).

Figueres i Olot

Ahir va ser un dia d’informació i assaig per al comerç de Figueres, que habitualment tanca el dilluns al matí. Les terrasses dels bars van obrir amb el nou format, algunes havent guanyat espai a la via pública per poder fer lloc al màxim de persones mantenint les distàncies. Al matí es veia gent asseguda a les terrasses, en un nombre que va créixer clarament amb a la tarda, aprofitant el bon temps. L’alcaldessa, Agnès Lladó, va insistir en la necessitat d’evitar el relaxament, complir les mesures establertes i mantenir el distanciament social. Des d’ahir, també, la línia 1 del bus urbà (entre el Geriàtric i Vilatenim) opera al cent per cent, amb els horaris habituals i amb dos autobusos. Les zones blaves i verdes de la ciutat ahir continuaven essent gratuïtes.

A Olot l’entrada en la fase 1 va coincidir amb el mercat setmanal i aquesta circumstància va ajudar que els bars i cafeteries que van decidir reobrir tinguessin força èxit. També es va notar en les botigues de roba. D’altra banda, ahir, i amb cita prèvia, es va reobrir l’oficina d’atenció municipal integral ciutadana (AMIC) de Blanes, a la planta baixa de l’ajuntament i amb un únic accés, pel passeig de Dintre. El servei equivalent de Banyoles (OAC) també va reprendre l’atenció presencial

(Informació de Jordi Casas, Ramon Estéban, Jordi Ferrer i Joan Puntí.)

La zona blava es reactiva en més municipis

A la comarca de la Selva, la zona blava torna a ser de pagament a Santa Coloma de Farners i al centre de Blanes. A Santa Coloma, la primera mitja hora és gratuïta. A Blanes, des del 16 de març no es pagava en cap de les 419 places del centre. Des d’ahir també es torna a pagar a les places de zona blava de Banyoles. Aquests municipis s’afegeixen als que no van esperar a entrar a la fase 1 per reactivar els aparcaments de pagament, com ara Girona, Olot i Sant Feliu de Guíxols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia