Societat

Demanen poder posar més parades de roba a la Devesa

Ahir van tornar al mercat de Girona les parades de roba i complements, i el gremi critica que només n’hi pugui haver un 25%

L’Ajuntament es remet al BOE, si bé diu que s’estan buscant solucions

Les parades de roba i complements van tornar ahir al mercat de la Devesa de Girona. El Gremi de Marxants de les comarques gironines va criticar que, durant la fase 1 del pla de desconfinament, el govern local tan sols permeti que hi hagi un 25% de les parades habituals. Considera que és “discriminatori”, ja que només pot ser-hi una de cada quatre parades, quan normalment n’hi poden anar unes 130. En declaracions a l’ACN, la secretària de l’entitat, Maria Alexandra Cano, va posar en relleu que hi ha altres municipis que han optat per ampliar la zona de mercat o canviar-ne la ubicació per garantir que hi puguin ser totes les parades. Els marxants demanen, en aquest sentit, que l’Ajuntament adopti mesures similars. D’altra banda, Cano va afirmar que no hi ha prou agents cívics que controlin el compliment de les mesures de seguretat, de tal manera que, si el mercat acabés guanyant metres, pensa que s’hauria d’ampliar aquest personal. De moment, ahir, a la Devesa hi havia una vintena de parades de roba i complements, dos mesos després que només s’hi autoritzessin les de fruita i verdura.

Avui, les tres entitats de marxants que hi ha al mercat de la Devesa i els veïns es reuniran amb la regidora de Promoció Econòmica de Girona, Glòria Plana, per fer un seguiment de les mesures adoptades. El consistori va recordar ahir que les limitacions implantades són les que marca el BOE, si bé va assenyalar que ja està treballant en diverses solucions. Plana creu que cal “buscar l’equilibri entre la reactivació econòmica i les mesures de seguretat”. I pel que fa a les peticions d’ampliar l’espai del mercat, la regidora va especificar que ahir hi podien anar 32 parades i només ho van acabar fent 22: “L’Ajuntament no ha estat restrictiu. La normativa fixava que només permetien un 25% de les parades, sense especificar si també s’hi incloïen les de fruita i verdura. Nosaltres creiem que no i, per això, hi ha les mateixes places de fruita i verdura i un 25% de les de roba i complements.”

Marxants a Palamós

Ahir també va tornar el mercat setmanal de marxants de Palamós, després de dos mesos. Per evitar la propagació del coronavirus, en aquest temps només s’hi havien permès les parades de productes alimentaris. Ahir, les de roba i altres articles es van muntar novament a l’avinguda de Catalunya. Això sí, més distanciades i seguint protocols i mesures de seguretat. Tan sols hi van poder parar els marxants que tenen concessió i són de Palamós, i progressivament s’anirà obrint als d’altres poblacions. El mercat no abraça per ara l’espai habitual, ja que s’ha escurçat i arriba fins al carrer Provença.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona

La Cambra de la Propietat defensa els contractes d’habitatge de temporada

GIRONA
Societat

Troben a Cervera una nova espècie de planta fòssil de la família de la vinya

Cervera
medi ambient

Argentona vol reduir a la meitat la població de coloms

Argentona

Drets Socials demana “col·laboració” a l’Ajuntament de Foixà

foixà
turisme

Els paradors de Ponent, l’Alt Pirineu i Aran rebran una inversió de 18 milions durant els pròxims tres anys

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Stop Creuers demana un compromís “ferm” a l’Ajuntament de Barcelona per reduir els creueristes

barcelona
MEDI AMBIENT

Santa Coloma de Gramenet acumula 400 patinets elèctrics trucats al dipòsit municipal de vehicles

Santa Coloma de Gramenet