Societat

Les primeres ‘birres’ a les terrasses

El carrer Blai de Barcelona, un dels més coneguts per fer tapes, arrenca a mig gas però amb afluència de públic i propietaris animats

El sector demana aclariments sobre les mesures de seguretat en el servei i més espai al carrer

Si es busca per internet el carrer Blai, al barri del Poble Sec, és anunciat com “el carrer de tapes més animat de Barcelona” (I també a bons preus). Ahir, en l’estrena de la fase 1, en què bars i restaurants ja poden reobrir el 50% de les terrasses, menys de la meitat estaven actius en aquesta zona de vianants. Al migdia, els bars que servien tenien clients, amb força birres a les taules, mentre altres feinejaven per reactivar-se aviat. Treballadors i veïns estaven animats de tornar al carrer, tot i l’empipadora mascareta.

L’Ajuntament permet quatre taules a cada local del carrer Blai, i ahir amb espais de seguretat les mantenia La Malandrina, restaurant especialitzat en carns i menjar uruguaià. Brunel·la, amb mascareta i guants, servia cerveses i també àpats. “Estem animats i amb ganes de treballar, però amb molts dubtes: ara no ens permeten que els clients entrin dins al local, ni als lavabos; però com li dic, a un client, que no hi vagi?”, preguntava la cambrera, que també demana que se’ls aclareixi com poden servir plats mantenint les distàncies de seguretat.

Al carrer Blai també era obert De Nassus, un restaurant de cuina de temporada de l’Alejo i en Sergi, sommeliers. “Vam obrir l’agost passat i ens anava com un coet... Ara ja ho veurem, però som joves i tenim ganes de treballar”, deia Alejo, amb les taules plenes i reserves per dinar.

A l’avinguda Mistral, també van tornar les terrasses, i una, plena de famílies, era la de Gelats Bonastre, amb productes artesans, com la seva tradicional pastisseria.“És un èxit! Tothom tenia ganes de terrassa”, explicava Cristina Rosich, la titular. De 24 taules ara en tenen 12 i espera que l’Ajuntament, “tal com ha dit”, els en permeti més. Els Bonastre, amb disset treballadors, van haver de fer un ERTO, com la majoria de negocis, i ara recuperen empleats en poder tornar a despatxar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar

Frederic Bartumeus
Biòleg impulsor del projecte Mosquito Alert

“La ciutadania pot ser a tot arreu”

Blanes