Societat

Primera setmana amb un dia sense cap mort notificat

Fins ahir dissabte ja són 12.358 persones les que han perdut la vida a Catalunya a causa de la Covid-19

Les funeràries van reportar 17 morts noves i el nombre de casos arriba a 68.002

L’evolució setmanal, tant de nous contagis confirmats amb proves PCR com de morts, corrobora l’evolució decreixent de la pandèmia. Si la setmana anterior va haver-hi més de 400 morts confirmades, aquesta setmana el nombre s’ha reduït fins a 117 defuncions. Dels 12.241 morts de dissabte passat s’ha passat als 12.358 notificats ahir pel Departament de Salut de la Generalitat, 17 més que el dia anterior.

Aquesta ha estat a més la primera setmana en què va haver-hi un dia, concretament el dimarts 2 de juny, en què les funeràries no van reportar cap mort corresponent a la jornada anterior. Aquell dia, les nou defuncions notificades corresponien a jornades prèvies. Salut va deixar ben clar que això no volia dir que no s’hagués produït cap mort el dia 2 de juny, com es va poder confirmar amb notificacions posteriors.

Pel que fa als nous casos de contagi de coronavirus, en aquesta setmana hi ha hagut 1.457 casos nous. Dels 66.545 que hi havia dissabte passat s’ha passat als 68.002 notificats ahir, que respecte als comunicats divendres representa un increment en un sol dia de 302 nous casos.

Des que va començar l’epidèmia, 4.080 persones han estat ingressades de gravetat a l’UCI, on queden encara 120, set menys que el dia anterior. Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 14.067 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i encara hi ha 1.545 professionals de residència aïllats per confirmació o sospita.

Fins ahir, s’havia registrat un total de 38.544 altes hospitalàries.

Lleida continua a la baixa

Els repunts que hi ha hagut a Lleida i que ha retardat el pas d’aquesta regió sanitària a la fase 2 sembla que estan sota control segons l’evolució de les xifres. Aquesta setmana s’han detectat a la regió 127 nous casos de Covid-19 confirmats, quan la setmana anterior n’hi va haver 251, pràcticament el doble. Per territoris, Barcelona és la que ha registrat més defuncions (un total de 4.202). A la zona metropolitana nord, hi ha hagut 2.861 morts i a la metropolitana sud és de 2.291. Lleida manté les 2016 defuncions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona