Societat

Manifestació a Banyoles contra el racisme

Unes 300 persones van participar ahir en una marxa contra els “abusos policials”

Unes 300 persones, segons els càlculs de la Policia Local de Banyoles, es van manifestar ahir a la tarda en aquesta ciutat contra el racisme i “els abusos policials”. Segons informa l’agència ACN, el que havia de ser una concentració davant de la comissaria conjunta entre el cos local i els Mossos d’Esquadra va acabar sent una marxa d’hora i mitja pel centre de la capital del Pla de l’Estany.

Entremig de petards i molts crits contra el racisme i contra la detenció de la Policia Local de Banyoles d’un jove negre de la ciutat que es va fer viral a través de les xarxes socials la setmana passada, els manifestants van pujar tota l’avinguda dels Països Catalans fins a arribar a l’encreuament que dona accés a la plaça Major. Un dels crits més repetits va ser “Visca la lluita antiracista” i també el record que “Aquí també hi ha racisme”. Un cop a la plaça Major, es van fer diversos discursos improvisats mentre la majoria de participants escoltaven asseguts a terra. Després van acabar la marxa davant de l’ajuntament de Banyoles, vigilats en tot moment per un fort dispositiu policial format per unitats de la brigada mòbil, ARRO i seguretat ciutadana dels Mossos, conjuntament amb la Policia Local.

La manifestació d’ahir a Banyoles va ser un dia després que, dissabte, 300 persones es concentressin a Girona i 100 més a Olot per reivindicar la regularització de totes les persones migrades, en unes mobilitzacions en què també es va denunciar el racisme encara present aquí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia