Societat

L’Audiència dona la raó a Junqueras en l’afer del Suprem

L’Audiència de Barcelona ha estimat parcialment el recurs d’Oriol Junqueras i ha establert que la jutgessa de Manresa sí que és competent per investigar la querella de l’exvicepresident contra el Tribunal Suprem pel missatge on s’avisava les juntes de tractament de conseqüències penals si s’avalava que els presos independentistes passessin la quarantena a casa. La magistrada de Manresa va argumentar que ella no n’era competent i que la causa corresponia al Suprem, però l’Audiència argumenta que els fets de la querella s’atribueixen genèricament a l’alt tribunal, però no a cap magistrat. És per això que li ordena que estudiï si admet o no a tràmit el cas. “Si la querella presentada tingués com a conseqüència provocar la incoació d’un procés dirigit contra algun magistrat del Suprem, la competència per instruir aquest procés correspondria al Suprem”, indica l’Audiència, que subratlla que no es pot atribuir el missatge a cap magistrat sense investigar-ho primer.

Malestar a l’ICAB

D’altra banda, la invitació al fiscal del Tribunal Suprem, Javier Zaragoza, a participar en el congrés de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) continua generant malestar. La Comissió de Dones Advocades de l’ICAB ha anunciat que no participarà al congrés, seguint els passos de la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l’Advocacia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia