Societat

Avís d’ERC pels pactes amb Cs i el PP en la reconstrucció

Alerta Sánchez que “el pressupost social no serà possible”

Cs votarà les conclusions post-Covid amb PSOE i Podem

El PP les avala en salut i UE, i xoca per la concertada

Sí d’ERC al capítol social

ERC comença a sospitar que el que veu a la comissió de reconstrucció del Congrés és un spoiler del que serà la pel·lícula dels pressupostos estatals del 2021 que s’estrenarà a la tardor. En vigílies que el Congrés voti demà les conclusions de la comissió de la Covid-19 amb quatre grups de treball –Reactivació Econòmica, Sanitat i Salut Pública, Unió Europea i Polítiques Socials i Sistema de Cures–, la coalició PSOE-Podem té un acord amb Ciutadans, i els d’Inés Arrimadas votaran a favor del dictamen en els tres primers grups, i busca el pacte amb el PP en salut i UE, i xoca per l’educació concertada. “Els pressupostos socials que abordin la reconstrucció social necessària no seran possibles si es pacta amb la dreta”, avisa Joan Josep Nuet (ERC) el PSOE i el govern de Pedro Sánchez.

Sánchez ha descobert que l’epidèmia ha estovat el pactisme de Cs i del PP –no sap si és conjuntural per les eleccions basques i gallegues o durador– i ho vol aprofitar pel valor que la unitat té a Brussel·les. Cs, de fet, es vanta que el PSOE i Podem li accepten vint esmenes. “Jo aplaudeixo que hi hagi una voluntat de totes les formacions polítiques d’arribar a grans acords; treballarem amb totes les forces polítiques amb actitud constructiva i oberta, sent conscients que des de la unitat és com podrem rellançar la nostra economia”, celebra Sánchez.

Per contribuir al pacte, Podem fins i tot aparca l’impost als rics, que ara és una bandera d’ERC. Al PP, Pablo Casado, pressionat pels barons populars per la por als rebrots, accepta l’acord sanitari i sobre la UE, però reivindica la no exclusió de la concertada en el repartiment d’ajudes juntament amb Cs, PNB i JxCat. “No sembla molt lògic que en els pitjors moments el govern discrimini la llibertat d’elecció i discrimini l’educació concertada. El sectarisme ideològic no s’ha d’incorporar a les propostes de reconstrucció després d’una pandèmia”, avisa Casado. El dictamen de Polítiques Socials –sense la concertada– es va aprovar gràcies al vot a favor d’ERC i l’abstenció d’EH Bildu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Reus engega una prova pilot amb diferents tecnologies de contenidors intel·ligents

REUS

Alta participació a la I Jornada d’Integració Social i Sanitària del Ripollès

ripoll
societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Gepec denuncia que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell continua combustionant

BOTARELL

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

L’incendi de Vila-sana ha cremat gairebé 6 hectàrees de canyissar i ha afectat algunes espècies d’ocells

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna