Societat

Trilla diu que el confinament a casa es manté com a opció al Segrià però insta a esperar l’evolució del cap de setmana

El cap d’Epidemiologia del Clínic assegura que “clarament” hi ha transmissió comunitària a Ponent

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha insistit que el confinament domiciliari al Segrià “és una possibilitat” però ha instat a esperar l’evolució de casos durant el cap de setmana per decidir si és necessari. “Podríem esperar la primera setmana per veure com van les coses i igual dona una pista més si s’ha de fer, com s’ha de fer o no s’ha de fer”, ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio. Ha afegit que, en tot cas, s’hauria d’optar per l’actuació “més selectiva i quirúrgica”. El doctor ha afirmat que “clarament” hi ha transmissió comunitària al Segrià i ha insistit en la necessitat d’aconseguir la traçabilitat de tots els casos per evitar que el sistema torni a patir estrès.

Trilla ha reconegut que el brot del Segrià “amoïna” als epidemiòlegs, especialment quan ja s’ha comprovat que hi ha transmissió comunitària. Tot i això, ha plantejat la possibilitat que en el recompte de casos s’incloguin alguns que es notifiquin ara però que no siguin d’aquests dies.

Davant del fet que la majoria de casos diagnosticats arreu són asimptomàtics, ha valorat que això és positiu sanitàriament ja que implica menys tensió per al sistema sanitari però, per contra, són difícils de detectar i poden continuar infectant. El fet que hi hagi més pacients lleus o sense símptomes i menys greus “s’ajusta a la realitat esperable” i no al que passava al març i a l’abril, ja que ha assegurat que majoritàriament és una malaltia lleu.

D’altra banda, ha considerat que els casos que estiguin sortint aquests dies es poden relacionar cada cop menys amb la revetlla de Sant Joan perquè ja fa més de 15 dies d’aquesta celebració. “De moment, la prova de la revetlla l’hem passat amb certa bona nota”, ha apuntat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona