Societat

Les platges al Baix Maresme es reomplen a correcuita de sorra després del ‘Glòria’

A causa de l’estat d’alarma els treballs es van ajornar i ara s’aboca la sorra del fons marí a Premià de Mar

Montgat reclama a Costes que reforci el passeig

A Premià de Mar no donaven l’abast ahir per regular l’entrada dels banyistes en unes platges, ara més estretes, que els temporals, sobretot el Glòria, es van empassar. La policia es plantejava tancar-les en algun moment, a mig matí, per garantir que es guardessin les distàncies i els aforaments limitats per la Covid. Unes platges petites, com les de Bellamar i de Ponent, on es fa complicat estendre la tovallola i on aquesta setmana els banyistes conviuran amb els treballs de regeneració, que consisteixen a abocar 19.000 m³ de sorra que s’extreu del fons del mar amb la draga que acostuma a visitar les platges del Maresme cada estiu per reposar-hi sorra. Una solució que la demarcació de Costes, dependent del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, va incloure en els treballs d’urgència pels danys ocasionats pel Glòria a la comarca amb l’objectiu de protegir el passeig i també la via del tren, greument malmesos en alguns trams del Baix Maresme. Segons s’ha comunicat a l’Ajuntament, la previsió és que la reposició, a través de la canonada que aboca la sorra damunt la platja, duri una setmana. Una actuació que s’havia de fer abans de l’inici de la temporada d’estiu però que a causa de l’estat d’alarma es va haver d’endarrerir.

Aquest treball puntual es repeteix cada estiu i ha causat una reivindicació al territori, on ajuntaments i entitats ecologistes reclamen mesures definitives per frenar la regressió del litoral.

A Montgat és el primer lloc on la draga ja ha actuat, per reomplir les platges de can Tano i de Montsolís, que van poder reobrir-se el cap de setmana. Tot i això, al municipi mantenen tancats els accessos a les platges dels Toldos, les Roques i Cala Taps, per manca de sorra, i en el cas de les Roques, per perill de despreniment del passeig per a vianants, molt afectat pels darrers temporals. En espera que Costes refaci aquest tram del passeig, s’hi han tancat els accessos i es demana als ciutadans que respectin les senyalitzacions per a la seva seguretat.

LA XIFRA

19.000
Són els metres cúbics de sorra que s’abocaran a la platja de Bellamar de Premià aquest estiu

Els primers ajuts arriben a Malgrat

Un dels municipis més afectats pel Glòria, el gener passat, va ser Malgrat de Mar, on la Tordera, desbordada, va negar molts camps i va arrasar el passeig i la platja. Només per fer-hi neteja, l’Ajuntament hi va destinar un milió d’euros i, mig any després del desastre, ha rebut el primer ajut de la Diputació de Barcelona, per un import de més de 510.000 euros. “Seguirem treballant i reclamant les subvencions que hem demanat a la Generalitat i al ministeri i que encara no han arribat”, remarca l’alcalde, Joan Mercader. El ministeri va anunciar una inversió de 5,75 milions d’euros, centrats majoritàriament a la demarcació de Tarragona, on el temporal va impactar d’una manera especial al litoral a tocar de la desembocadura de l’Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona