Societat

Catalunya i el País Basc fan front comú amb l’Estat per comprar material anti-Covid

S’invertiran més de 2.500 milions d’euros per adquirir equips de protecció per a personal sanitari

En l’estratègia també participen l’exèrcit i Interior

El Ministeri de Sanitat ha publicat a la Plataforma de Contractació del Sector Públic el nou acord marc de compra de material per a la reserva estratègica contra la Covid-19 per uns 2.500 milions d’euros, que substitueix el que es va publicar fa dues setmanes per incorporar-hi Múrcia, Galícia, el País Basc i Catalunya.

L’adjudicació es farà aquest agost perquè els governs autonòmics puguin realitzar contractes basats en aquest acord al final d’aquest mes i que les empreses adjudicatàries puguin començar a subministrar als respectius serveis de salut al setembre.

Segons el ministeri, Catalunya i el País Basc s’incorporen també per primera vegada a un acord marc de compra centralitzada. Aquestes noves incorporacions se sumen a les dotze autonomies que s’hi van adherir des d’un principi: Andalusia, Aragó, Astúries, Balears, Canàries, Cantàbria, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Extremadura, la Rioja, Madrid i Navarra. En l’acord participen també el Ministeri de Defensa i el Ministeri de l’Interior, a més de l’Ingesa (Instituto Nacional de Gestión Sanitaria), que es dotarà d’una reserva estratègica per fer front a qualsevol eventualitat que pogués produir-se per la Covid-19.

D’altra banda, en les últimes 24 hores a Catalunya s’han comunicat 955 nous positius de coronavirus i amb aquests ja sumen 102.245 els casos declarats. També s’han comunicat 10 morts més i les defuncions arriben a les 12.791. També ahir el Procicat va decidir mantenir el tancament interior de bars i restaurants de Lleida i sis municipis del Baix Segre es manté. Les dades indiquen que el risc de rebrot de coronavirus segueix encara “molt alt” i per sobre la mitjana de Catalunya

Veten l’entrada a residències

El Departament de Salut ha suspès les visites, els ingressos i les sortides de curta durada i cap de setmana dels centres residencials de gent gran de les comarques del Montsià, el Baix Ebre i la Ribera d’Ebre i dels municipis de Ripollet, Terrassa i Sabadell per l’aparició de diversos brots de coronavirus en punts d’aquest territori. Només es podran fer sortides superiors a les tres setmanes i quedarà a cada centre la consideració de permetre’n de curta durada en casos excepcionals i acompanyats



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona