Societat

Els tests massius arriben a Barcelona pels barris de Torre Baró i el Besòs

Aquest cap de setmana es començaran a fer proves de coronavirus a la població de manera general

Els tests s’estendran a altres zones de la ciutat

Els tests massius entre la població per identificar les persones que tenen la Covid-19 però són asimptomàtiques i poder tallar així la cadena de contagi arribaran aquest cap de setmana a la ciutat de Barcelona. Els primers barris on es faran aquestes proves són Torre Baró i una part del Besòs i el Maresme, i l’objectiu és estendre els cribratges a altres barris de la ciutat, segons va explicar ahir la regidora Laia Bonet, que va detallar que es tracta d’un pla coordinat entre el Departament de Salut i l’Ajuntament de Barcelona del qual fa dies que es parla.

Les proves es començaran a fer als dos barris on s’han detectat més contagis en els últims dies. En aquest sentit, a Torre Baró es comptabilitzen 510 casos per 100.000 habitants, mentre que al barri del Besòs i el Maresme la incidència és una mica menor, de 467 casos per 100.000 habitants.

Els barris de Torre Baró i del Besòs i el Maresme són dues realitats urbanístiques molt diferents. El primer és un espai de muntanya on predominen els habitatges unifamiliars amb espais propis per fer-hi estada i, per tant, on s’afavoreix la distància social. El barri té una densitat de 136 habitants per hectàrea, molt lluny dels 590 de Barcelona. Tot i això, la Covid-19 hi ha fet niu, amb un increment important del nombre de casos que ara obliga a actuar.

Pel que fa al barri del Besòs i el Maresme, és la concentració urbana que s’organitza a l’entorn de l’eix de la rambla de Prim, que desemboca al Fòrum com a espai central. Està format per blocs d’edificis grans i té una població que supera les 23.000 persones, amb una densitat molt alta, de 839 per hectàrea. Les proves no es faran a tot el barri, sinó només a una part.

Segons va detallar ahir Laia Bonet, la tria dels barris per fer les proves s’ha fet d’acord amb criteris sanitaris, demogràfics i socioeconòmics i els tests tindran com a punt de referència els CAP de cada barri. Equips d’agents cívics recorreran els carrers de Torre Baró i del Besòs i el Maresme per explicar a la gent la importància de fer-se la prova, ja que el test és voluntari.

Fins ara, els tests generals per determinar la presència de la Covid-19 s’han fet a Granollers, Sabadell, Terrassa, Ripollet, Torregrossa, Santa Coloma de Gramenet i Vilafranca del Penedès.

Vergés defensa el mètode

La consellera de Salut, Alba Vergés, considera que els cribratges massius efectuats en diverses localitats catalanes estan resultant útils per “perseguir” el virus de la Covid-19. Es tracta d’una iniciativa “proactiva”, amb la qual es “persegueix” el virus i s’anima la població de determinades zones a sotmetre’s a proves PCR, les més fiables, i que és especialment útil per detectar casos d’asimptomàtics, va dir ahir la consellera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró