Societat

91 evacuats i 4 intoxicats per un incendi en un centre mèdic privat de Palau-solità i Plegamans

El foc ha començat en un quadre elèctric de la clínica privada i el fum s’ha estés a una residència de gent gran

Un incendi aquest dissabte a la matinada en una clínica de Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental) ha obligat a desallotjar 91 persones, quatre de les quals han estat traslladades en estat menys greu per inhalació de fum. Segons un comunicat del consistori, el foc a començat a les 0.30 hores en un quadre elèctric del Centre Mèdic Palacent, situat a l’avinguda de Catalunya, i el fum s’ha estès a les tres plantes del recinte i a la residència de gent gran Residencial Palau. Fins al lloc s’han desplaçat 10 dotacions dels Bombers, 8 ambulàncies del SEM, efectius dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local. Els residents han estat traslladats a zona segura durant les tasques d’extinció, que s’han allargat fins a les 07.05 hores.

El fum ha obligat a evacuar treballadors i residents a l’exterior, on han estat atesos pels serveis mèdics per avaluar el seu estat. Tres treballadors i una resident han estat traslladats a diversos hospitals però cap d’ells ha resultat ferit de gravetat. De fet, segons l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, tres d’ells han estat donades d’alta i el quart segueix en observació per precaució.

A les 2.52 hores s’ha donat per extingit l’incendi i s’ha procedit a verificar que els nivells de diòxid de carboni eren els òptims per reallotjar als residents. Les tasques s’han allargat fins a les 5.30 del matí. L’alcalde Oriol Lozano i la regidora de seguretat ciutadana Eva Soler han seguit l’operatiu des de prop i han format part del Centre de Control. Fins al lloc també s’hi ha desplaçat membres de la direcció del centre mèdic i la residència i familiars dels i les residents. Paral·lelament, aquest matí el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i el delegat del Govern, Juli Fernández, s’han posat en contacte amb l’alcalde del municipi per interessar-se pels fets, expressar el seu suport i posar-se a disposició de l’ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES