Societat

La Fiscalia obre una investigació sobre les pressions al tinent fiscal Navajas perquè acusés el govern espanyol per la pandèmia

Podria derivar en un expedient disciplinari contra Consuelo Madrigal i un altre fiscal del Suprem

La inspecció de la Fiscalia General de l’Estat ha obert una investigació prèvia per rebre informació i esclarir el cas de les pressions denunciades pel tinent fiscal del Tribunal Suprem, Luis Navajas, per part d’altres fiscals perquè acusés el govern espanyol per la gestió de la crisi sanitària. Així ho apunten fonts de la Fiscalia després que el propi Navajas expliqués a Onda Cero que l’exfiscal general de l’Estat durant els mandats del PP, Consuelo Madrigal, i un altre fiscal del Suprem el van visitar al seu despatx per advertir-lo que no acusar el govern espanyol suposaria una taca a la seva trajectòria. La inspecció de la Fiscalia pot derivar en un expedient disciplinari.

De fons la negativa de Navajas a donar suport a la vintena de querelles impulsades per associacions, partits –com Vox- i col·lectius de dretes contra el govern espanyol per delictes com prevaricació, homicidi imprudent, lesions i contra els drets dels treballadors. Navajas va assumir la redacció de l’informe i finalment va signar un document de 300 pàgines on demanava a la Sala Penal del Tribunal Suprem que no admetés les querelles perquè “no existeixen elements que permetin afirmar, ni tan sols indiciàriament” en la responsabilitat penal del govern espanyol.

Un cop presentat l’informe, i a dos mesos de la seva jubilació, Navajas va denunciar a Onda Cero les pressions que va rebre de la fiscal del Tribunal Suprem Consuelo Madrigal i un altre fiscal perquè actués en direcció contrària. Navajas els va acusar d’estar “contaminats ideològicament” i va justificar que no reunís la Junta de Fiscals per evitar que participessin al debat. La seva denúncia ha provocat malestar al sector conservador de la Fiscalia i ha suscitat l’inici d’aquest expedient que encara no té data de resolució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

Els càmpings porten al TSJC la prohibició d’omplir piscines

barcelona
societat

Un grup d’assessors i els veïns d’Alella diran la seva sobre el futur de la Miralda

alella

SOS Costa Brava adverteix de diverses tales massives d’arbrat

GIRONA
societat

Pagesos garrotxins, implicats en la millora de la gestió del Parc Natural

Santa Pau
OLOT

Aposten per una intervenció d’arquitectura social al nucli antic

OLOT
Societat

Demanen acabar amb el bloqueig de presons per a no afectar el drets dels reclusos

Barcelona
alimentació

Aliments innovadors amb proteïnes, premis Innoval

L’Hospitalet de Llobregat
GIRONA

Més punts de recàrrega als pàrquings d’Emili Grahit i la Devesa-Güell

GIRONA
Societat

Treballadors reclamen a Aragonès que destitueixi Ubasart i Calderó

Barcelona