Societat

La quarantena es rebaixa a 10 dies també a les escoles

Els centres avisaran les famílies perquè els nens puguin tornar abans a classe

Restriccions a Vic i Manlleu

Les quarantenes per als contactes estrets en cas de contagi per Covid-19 passen a ser de 10 dies i no de 14 com fins ara. Ahir va entrar en vigor aquesta actualització anunciada pel Departament de Salut, que també afecta els centres escolars. Tot i això, el document estableix que “es recomana de manera general a tots els col·lectius mantenir una prudència especial entre els dies 10 i 14, i minimitzar els contactes estrets tant com sigui possible”.

D’acord amb el nou criteri, els professionals de l’àmbit educatiu que estiguin en confinament sense baixa mèdica també es reincorporaran a les escoles i els instituts un cop transcorreguts aquests 10 dies. Els centres hauran d’avisar les famílies que els infants podran reprendre l’activitat presencial un cop hagin passat els 10 dies, tot i que les autoritzacions de confinament continuaran sent vàlides.

El nombre de grups escolars confinats per un positiu de Covid-19 és de 1.247, 46 més que els declarats dimecres, segons les dades actualitzades del Departament d’Educació.

En total, als centres educatius catalans s’han detectat 2.781 casos positius, 233 més que en l’últim balanç. D’aquests, 2.480 entre alumnat, 284 entre docents i personal d’administració i serveis i 17 entre personal extern.

Pel que fa als confinats, n’hi ha un total de 29.195, dels quals 27.285 són alumnes; 1.638, docents i personal d’administració, i 272, personal extern.

Ahir es van prendre mesures especials de restricció a Vic i Manlleu, on també s’han fet cribratges a les escoles. Salut treballa per controlar un brot registrat en un escorxador de Roquetes i ahir també es va conèixer un brot a l’hospital de Palamós. Malgrat els brots, Argimon va tornar a definir ahir la situació d’estabilitat tensa.

LA XIFRA

1.247
grups escolars
han estat confinats fins ara per un positiu de Covid-19. Són 46 més que els declarats dimecres.

Catalunya perd prop de 5.000 empreses a l’agost

El comerç català va registrar 4.800 empreses menys a l’agost respecte al mateix mes del 2019 per la crisi del coronavirus, segons un estudi de la Cambra de Comerç de Barcelona, que també destaca que el nombre de microempreses amb entre 1 i 5 treballadors és de 16.763 menys que fa un any.

L’informe indica que les empreses vinculades al comerç, l’hostaleria i el transport, igual que les microempreses, amb recursos més limitats per fer front a la crisi, han estat les més afectades per la crisi de la Covid-19.

Durant l’últim any, Catalunya va perdre 1.416 empreses d’entre 6 i 10 treballadors; 883, d’entre 11 i 25 empleats; 497 empreses que disposaven d’entre 26 i 50 treballadors; 226, que tenien entre 51 i 100 empleats; 134, entre 101 i 250, i 24 de més de 250 treballadors.

En aquest context, la Cambra assegura que la dimensió de les empreses condiciona la seva resistència a l’hora de disposar de recursos i capacitat financera per fer front a la crisi. Els serveis de menjar i les begudes van comptabilitzar 2.012 empreses menys que l’any passat, a les quals caldria sumar unes 580 més dels serveis d’allotjament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS
SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT
GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA