Societat

Noves formes de comerç

Neix la plataforma Amazcat

Neix una empresa de venda per internet amb l’objectiu de posar en contacte compradors i venedors locals i de proximitat

La pandèmia ha accelerat aquesta manera de comprar, que és el present, però, sobretot, el futur

Una de les coses que hem après durant la pandèmia és que es pot comprar còmodament des de casa a través d’internet i que es pot comprar de tot. Enmig d’aquesta crisi del coronavirus que no vol marxar acaba de néixer una nova plataforma de comerç electrònic destinada al públic català que posarà en contacte compradors i venedors de proximitat. Té la seu a Girona i delegacions a tot el territori, es diu Amazcat i ha previst començar a funcionar a finals d’any. De moment, està en procés de donar-se a conèixer i de trobar socis col·laboradors i subscriptors.

“Posem a disposició dels clients qualsevol producte fet a Catalunya o que estigui en una botiga d’aquí encara que l’hagin fabricat fora. El comprador es connectarà a la plataforma, triarà el producte que vulgui d’un productor o d’un establiment de casa nostra i nosaltres l’hi portarem en 24 o 48 hores”, explica Andreu Mas, un dels promotors d’aquesta nova empresa. “Posem molt èmfasi en l’economia circular, com queda clar en el nostre logotip, i el que podem assegurar és que nosaltres al productor li pagarem més del que li paga una gran superfície, perquè hem eliminat tots els intermediaris”, manté.

La manera de vendre a través de plataformes com Amazcat creixerà molt els pròxims anys. “És un sistema que ja forma part del present, però, sobretot, és el futur”, insisteix Mas, que assegura que el que ha fet la pandèmia “és que la digitalització s’hagi avançat una mitjana de cinc anys”. El procés de la compra en línia encara no és massiu ni majoritari ni a Catalunya ni a l’Estat, però “el confinament li ha donat una nova vida”, diu Mas. I en què es diferència Amazcat del gegant Amazon, per exemple, a part d’oferir productes locals? “La diferència amb Amazon i amb altres plataformes, com la xinesa Wish, és que nosaltres oferim serveis i cultura.” “La nostra idea –diu– és anar més enllà del productor. És a dir: sí que hi haurà clients que ens demanaran que els portem, per exemple, verdures dels nostres pagesos, però també podran comprar unes sabates que s’estiguin venent en una botiga del país, es podran contractar serveis i adquirir diferents productes culturals.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia