Societat

Recurs de la UB a la sentència que l’acusa de parcialitat

La Universitat de Barcelona (UB) recorrerà contra la sentència que la condemna per falta de neutralitat a causa de la seva adhesió, fa un any, al manifest “en defensa de la llibertat dels presos polítics” del procés i en contra de la repressió. El rector de la UB, Joan Elies, va anunciar ahir en una entrevista a Catalunya Ràdio i en una piulada a Twitter que presentarà un recurs a l’ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè “està en joc l’autonomia universitària”.

La Universitat de Barcelona no va ser l’única que es va adherir a aquest manifest, recorda Efe, ja que també ho van fer altres universitats catalanes; però, en el cas de la universitat barcelonina, quatre professors i un dels estudiants van interposar una demanda contra el que consideraven una posició política. La condemna argumenta que hi ha hagut una vulneració del dret de llibertat d’ideologia, d’expressió i educació, i obliga la universitat a publicar la resolució judicial a la seva pàgina web i a pagar uns costos de 600 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia