Societat

Els experts troben adient un confinament de 15 dies

Metges i epidemiòlegs traslladen al govern la petició d’accions més restrictives per l’increment de pacients a les UCI

Adverteixen que, si no hi ha un canvi de tendència, “es podria perdre el control”

Si en dos o tres dies no es veu l’efecte de les mesures restrictives, s’haurà de ser més contundent amb la reducció de la mobilitat per reduir la pressió assistencial. Aquesta és l’opinió que han expressat al govern diferents experts, que han mostrat la seva preocupació per l’evolució de la pandèmia i han demanat que es prevegi un confinament de 15 dies, amb l’excepció d’escoles i instituts i serveis essencials. La cap de medicina preventiva i epidemiologia del Vall d’Hebron, Magda Campins, explica que “els nivells d’ocupació dels hospitals són molt preocupants, amb les UCI plenes en alguns casos” i que això ja està obligant a “desprogramar cirurgies no urgents”. Campins considera el confinament de 15 dies clau “per no tornar al mes de març”. L’epidemiòleg del Clínic Antoni Trilla també advoca per “un confinament curt i selectiu”, preservant l’educació i els serveis bàsics, i adverteix que, si no s’atura l’actual escalada, “es pot perdre el control una altra vegada”.

Aquesta és també la preocupació del cap de malalties infeccioses de l’hospital Sant Pau de Barcelona, Joaquín López Contreras, que assegura que alguns hospitals ja estan arribant a límits de saturació i que, “en lloc de veure el resultat de les mesures, el que noten és que cada dia la pressió puja una mica més”. Per això demana accions contundents. “Sabem que el confinament funciona, el toc de queda no ho sabem”, afirma.

El Col·legi de Metges, que també ha estat consultat pel govern, és partidari “de no esperar més”. El seu vicepresident, Jaume Sellarès, no vol parlar de terminis, però sí que insisteix que, amb un índex de rebrot de més de 800, calen “mesures dràstiques i contundents”.

En la mateixa línia s’expressa Antoni Siso, president de la Camfic, la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària. “Estem espantats perquè cada cop ens arriben més pacients i la gravetat i la mitjana d’edat també pugen”, assegura. Advoca per parar 15 dies “i veure quines són les conseqüències”, mantenint serveis bàsics i també l’escola primària. L’investigador Salvador Macip diu que un confinament curt “podria ser una bona solució”, que ja s’aplica en països com per exemple Gal·les o Irlanda. Ell, en canvi, esperaria una setmana més a veure si les mesures ara funcionen.

LA FRASE

Tenim constància per experiència que el confinament funciona, el toc de queda no ho sabem
Joaquín López-Contreras
cap de malalties infeccioses de l’hospital sant pau


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona