Societat

Salut manté que la situació sanitària és “insostenible”

Els malalts de la Covid-19 a les UCI han augmentat a més d’un 46%

Un 40% de les quarantenes no es compleixen

El coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, va declarar ahir que les dades epidemiològiques actuals són “molt preocupants”, amb números “mai vistos”, i va alertar que l’actual situació és “insostenible”. En la roda de premsa telemàtica, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, hi va afegir que hi ha una “certa desacceleració” del creixement de contagis per les mesures de fa onze dies, com ara el tancament de la restauració, però que “l’epidèmia creix i continuarà creixent” i per això aposten per noves mesures, com demanen els experts perquè “les xifres de contagis no les pot aguantar el sistema sanitari gaire setmanes més”.

Ramentol va detallar que a les residències de gent gran s’han detectat 1.100 positius, que afecten gairebé un 12% dels centres, i hi ha 133 persones de residències en hospitals. Una de les novetats destacades és que, del total de pacients en llits de crítics, més d’un 46% estan infectats amb el virus, mentre que l’ocupació en l’hospitalització convencional és d’un 18%. També va indicar que, del total de pacients visitats per l’atenció primària que atén urgències, un 20% són sospitosos de tenir el virus, mentre que a principis de mes el percentatge era només d’un 6%.

Tots dos professionals van insistir que “individualment” tothom ha d’intentar reduir la mobilitat i els contactes laborals i socials per protegir-se i també als altres. Ramentol va indicar que un 40% de les persones “no compleixen la totalitat de la quarantena” i que cal més control, tot i admetre que a casa o per motius laborals es fa difícil complir-ho. També va assegurar que fins ara Salut no ha donat la “indicació” de fer una “cancel·lació massiva de l’activitat programada” als hospitals per la Covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona