Societat

Salt ja té a punt el reglament del seu parc d’habitatges

Hi prioritzarà l’accés d’estudiants, famílies joves, gent gran i famílies vulnerables

En una primera fase inclourà 83 pisos però es preveu arribar a 300 abans del final d’aquesta legislatura

L’Ajuntament de Salt ja té a punt el reglament d’accés al parc municipal d’habitatges, que en una primera fase inclou 83 pisos. Aquest reglament regirà les condicions d’accés al lloguer. Hi tindran prioritat col·lectius com els estudiants, les famílies joves, la gent gran i les famílies vulnerables. El reglament es debatrà durant el ple de demà i està previst que les sol·licituds es puguin començar a tramitar a partir del mes de gener.

La intenció del consistori és augmentar el parc de pisos de lloguer al llarg d’aquesta legislatura: “En una primera fase es posaran gradualment a disposició 83 pisos i, progressivament, s’anirà augmentat fins a arribar a l’objectiu de 300 durant l’actual mandat”, explica Jordi Viñas, alcalde de Salt. El parc municipal d’habitatges està integrat per pisos propis de la gestora urbanística Nou Salt, pisos propietat de l’Ajuntament cedits a la gestora i pisos de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya que puguin ser cedits a l’Ajuntament o a la gestora.

La distribució inicial dels habitatges, modificable en funció de la demanda, serà d’un 20% per a estudiants, un 20% per a joves o famílies joves (menors de 35 anys), un 20% per a persones o famílies d’entre 35 i 65 anys i al altres demandants d’HPO no inclosos en cap de les altres categories preferents, un 15% per a casos de la mesa d’emergències econòmiques i socials de l’Agència d’Habitatge de Catalunya, un 10% per a jubilats o majors de 65 anys, un 5% per a persones amb discapacitat o dependència, un 5% seran pisos d’inclusió i un 5% seran habitatges en règim d’allotjament temporal.

El preu del lloguer dependrà de la zona, la superfície, el nombre d’habitacions i el sou dels sol·licitants i oscil·larà entre els 150 i els 600 euros. El reglament i els passos per inscriure’s a la borsa es poden consultar al portal web de l’Oficina d’Habitatge o a l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia