Societat

Mossos i bombers que eren a la segona explosió d’Alcanar el 17-A encara pateixen seqüeles auditives

Un policia i un bomber estan incapacitats i diversos agents no han estat reconeguts com a víctimes del terrorisme

Prop d’una vintena de mossos d’Esquadra i dos bombers de la Generalitat que van patir la segona explosió al xalet d’Alcanar el 17 d’agost del 2017 han explicat aquest dimarts a l’Audiència Nacional com van succeir els fets i les seqüeles que han patit des d’aleshores. Tots han explicat que poc després que una excavadora es posés a desenrunar grans blocs de pedra aquella tarda, es va produir una gran explosió que va afectar desenes de persones que treballaven a la zona. La majoria van patir danys a l’oïda, i alguns no han estat reconeguts com a víctimes del terrorisme.

A l’inici de la segona setmana del judici, els mossos que han declarat, de seguretat ciutadana, informació, investigació o policia científica, han explicat que la tarda del 17 d’agost, poc després d’arribar, i quan l’excavadora portava dues o tres palades, es va produir una gran explosió que els va deixar a tots atordits. La majoria han explicat que tenen seqüeles a l’oïda, amb acúfens i pèrdua auditiva, a més d’haver patit estrès posttraumàtic i atacs d’ansietat. El mosso ferit més greu té reconeguda la invalidesa total permanent. Tot i haver estat reconeguts com a víctimes del terrorisme, alguns encara no han cobrat totes les indemnitzacions per les lesions patides. A més, diversos dels agents ferits no han estat ni reconeguts com a víctimes del terrorisme per part del Ministeri de l’Interior.

Un dels bombers que ha declarat ha explicat que les seqüeles a l’oïda li han impedit formar part del grup subaquàtic del cos, ja que la immersió podria ser perillosa per a la seva salut. L’altre bomber va patir lesions importants en una mà i ha estat declarat incapacitat total.

Un altre dels mossos que ha declarat ha explicat que ell va ser l’encarregat de comptar i carregar en un camió les bombones de gas butà que hi havia en aquell laboratori d’explosius, el més gran descobert mai a Europa. En total va trobar 94 bombones plenes i set de buides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona