Societat

Iglesias anuncia que en dues setmanes hi haurà una nova mesura contra els desnonaments

El ministre assegura que l’està treballant amb Ábalos i espera tenir-la enllestida en dues setmanes

El vicepresident segon i ministre de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, ha anunciat aquest dijous que en menys de dues setmanes el govern espanyol presentarà una mesura per ampliar la prohibició dels desnonaments, tal com reclama Unides Podem i tal com va pactar amb ERC i Bildu. Es tracta, segons ha dit, d’“una mesura per evitar el desnonament sense alternativa habitacional de les persones vulnerables”.

Iglesias espera que la mesura “no trigui més de dues setmanes” en fer-se realitat. “La vicepresidència segona i el Ministeri de Transports i Habitatge estem treballant molt intensament per tenir-la llesta tan aviat com sigui possible”, ha afirmat durant la seva compareixença a la Comissió Mixta dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

L’anunci arriba després de la polèmica suscitada per la signatura de Podem d’una esmena pactada amb ERC i Bildu als pressupostos per impedir que es continuïn produint desnonaments malgrat la situació de crisi. El fet que Podem esmenés els seus propis pressupostos va generar malestar a les files socialistes –amb declaracions públiques de la ministra Robles- i va derivar en un compromís per part de la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, d’ampliar el decret existent que expirava el 31 de gener.

Iglesias no ha concretat la forma que adoptarà aquesta mesura, però si que ha fet una reflexió a l’entorn de la polèmica que ha acabat fent-la possible. “A vegades les discrepàncies i diferències es tradueixen en mesures positives per a la gent”, ha dit. Previsiblement serà un decret que segons fonts parlamentàries recollirà la prohibició de desnonar col·lectius afectats per la crisi del covid, fet que amplia la protecció que existia fins ara, i durarà fins al final de l’estat d’alarma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona