Societat

Societat

Fer-se la catedral de Girona a casa

Stein treu al mercat quatre maquetes automuntables de fusta natural que reprodueixen construccions icòniques de les comarques de Girona

Els ciutadans de les comarques de Girona tenen, des d’ahir, una opció més per fer un regal diferent durant aquestes festes nadalenques. Es tracta de les maquetes automuntables de diversos edificis i construccions representatius de la demarcació. El disseny i la fabricació els ha dut a terme la botiga Stein de Girona, que, sota la marca Ambwood, ha posat a la venda quatre maquetes: la catedral de Girona, el pont de Camprodon, una pesquera de l’estany de Banyoles i tres ponts de l’Onyar a Girona (Eiffel, Princesa i Sant Feliu). Segons Martí Matamala, un dels responsables de Stein, és la primera vegada que es comercialitzen maquetes automuntables de temàtica gironina: “Les grans empreses del sector difícilment farien maquetes d’aquests edificis, perquè no són coneguts internacionalment.”

Les maquetes són de fusta natural i es munten sense cola. El disseny s’ha fet a partir de fotografies i dels pocs plànols disponibles de les construccions reproduïdes. Matamala explica que el projecte sorgeix de la idea inicial de fer un pessebre amb una reproducció del Palau dels Agullana de Girona: “D’aquí va sortir la idea de fer una maqueta de la catedral i ens vam animar a fer quatre dissenys i comercialitzar-los.” Les maquetes, que tenen un preu des dels 99 euros fins als 125, porten un llibre d’instruccions i són fàcils de muntar. “Tothom se’n pot sortir”, explica Matamala, que considera aquesta primera sèrie de maquetes una “prova pilot” abans de treure nous dissenys: “Ja hem fet el pont de Pedra i estem treballant en el pont de Besalú.”

Matamala creu que aquest és un “regal emocional” i que el disseny que tindrà més acceptació serà el de la catedral de Girona.

Les maquetes es van posar a la venda ahir mateix a la botiga Stein, a Girona. L’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, que va assistir a la presentació d’aquest projecte, va quedar “impressionada” per la qualitat del disseny i la fabricació: “És una gran manera de difondre el nostre patrimoni.” Les maquetes també es vendran en línia a tot el món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona