Societat

Continuen les tasques de rescat per un corriment de terres a Noruega

Deu desapareguts i un miler d’evacuats en un corriment de terres a Noruega el passat dimecres

Els equips de rescat busquen 26 persones que haurien quedat atrapats entre el fang i la runa dels edificis

Els serveis de rescat noruecs continuen aquest divendres la cerca de deu desapareguts per un lliscament de terres ocorregut fa dos dies en la població d’Ask, en el sud del país, i que encara no està sota control.

“No hem trobat res durant la nit”, va dir avui en roda de premsa el líder de l’operatiu policial, Roy Alkvist, que va informar que especialistes suecs, acompanyats per gossos, inspeccionaran al llarg del dia una casa en la zona sinistrada.

Les autoritats noruegues consideren que l’àrea continua sent “inestable”, la qual cosa fins ara havia obligat a usar només helicòpters i drons en les labors de cerca, però creuen assumible el risc d’enviar personal sobre el terreny, alguna cosa que ja es va fer ahir en una zona adjacent sense èxit.

Mig centenar de persones de catorze cases al nord de la zona vermella van ser evacuades ahir, a les quals se sumen un miler que ja havien abandonat la zona des que el dimecres, cap a les 4 hora local, va haver-hi un corriment al costat d’una àrea residencial d’aquesta població del municipi de Gjerdrum, a 50 quilòmetres al sud d’Oslo, on una massa de sòl argilenc (de 700 metres de llarg i 300 metres d’ample) va arrasar una desena d’edificis, amb un total de 31 apartaments.

Deu persones van rebre atenció hospitalària per problemes lleus, mentre continuen desaparegudes altres deu, inclosos nens, i les fortes nevades compliquen les tasques de cerca.

“Aquest succés terrible ens ha impressionat a tots. Em solidaritzo amb els qui entren en el nou any amb tristesa i incertesa, amb els qui han perdut les seves cases i que ara estan desesperats”, va dir anit en el seu discurs tradicional el rei Harald. El monarca ja havia enviat un missatge de suport als afectats el dia del sinistre, mentre la primera ministra, Erna Solberg, es desplaçava a la zona i qualificava de “dramàtic” l’ocorregut.

L’església local manté les seves portes obertes, les autoritats municipals han habilitat un centre de crisi i els evacuats han estat allotjats en hotels de la zona.

Mitjans noruecs van informar que diversos geòlegs i hidròlegs van advertir en 2008 a les autoritats municipals de “problemes d’erosió significatius” en la zona on es va construir el bloc de cases que s’ha vist afectat pel corriment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS