Societat

Societat

L’altre Virus

El joc de taula fa anys que és el més venut des d’abans de la pandèmia

Els creadors el van dissenyar per entretenir-se, ara és viral i miren de desvincular-lo del dolor de la Covid

L’expansió del Virus, no el SARS-CoV-2 sinó el joc de taula més venut a l’Estat els últims tres anys, va començar en fa cinc, en una trobada d’amics i familiars i a la Fira del Joc de Còrdova. Tres madrilenys aficionats als jocs de taula van crear un joc per divertir-se en la sobretaula d’una costellada entre els seus familiars i amics. El que inicialment era un joc de cartes retallades i muntades a les impressores domèstiques, ha acabat venent mig milió de còpies l’any.

El boom dels jocs de taula de la darrera dècada i la pandèmia els han empès a la fama, tot i que el joc de cartes i de taula Virus va néixer arran de la primera moda. Santiago Santisteban, Carlos López i Domingo Cabrero van fer-ne 90 còpies que els “les treien de les mans, literalment” a la Fira del Joc andalusa, explica el primer. El joc es va anar posant de moda i l’èxit de les 90 còpies fetes gairebé a mà per als amics i com a prototip els va animar fins a crear una empresa de jocs, per poder-los “fabricar, comercialitzar, emetre factures... vaja tot el que implica una empresa”. Santisteban i els seus amics van crear Tranjis Games, que ara s’ha convertit en una productora de petits jocs de taula. El seu joc estrella, Virus, que consisteix a infectar o guarir òrgans del cos humà, s’exporta a una vintena d’estats.

“La pandèmia ha disparat les vendes dels jocs de tota mena, perquè permet passar estones de qualitat amb la família o amb qui convisquis”, assegura Santisteban, i ha “consolidat la tendència del joc com una alternativa a l’entreteniment tecnològic”. Altres empreses han aprofitat l’oportunisme de la Covid per promoure altres jocs sobre la salut o malalties, en què guanyadors i perdedors han de mantenir la salut o la vida. Virus “va néixer abans de tot això” i els seus creadors miren de “desvincular-lo de la pandèmia, perquè la Covid és dolor i tristesa” i amb això “no s’hi juga”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Sabadell multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer amb la nova ordenança

Sabadell
Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona