Societat

La fiscalia denuncia dues empreses per residus de Covid-19

Sosté que van llançar a l’abocador de Manresa unes 78 tones sense tractar

La fiscalia de Barcelona ha presentat una querella contra tres responsables de dues empreses de gestió i transport de residus, als quals acusa de llançar a l’abocador de Manresa unes 78 tones de restes clíniques de coronavirus, com ara xeringues o respiradors, sense tractar-les ni desinfectar-les, amb un “alt risc sanitari”.

En la querella, difosa ahir, la fiscal acusa d’un delicte contra el medi ambient els dos responsables d’una empresa encarregada de la gestió dels residus sanitaris de dues clíniques de Manresa, i el gerent de la societat a la qual van subcontractar per transportar les restes a l’abocador. S’hi afegeix que els vehicles transportaven els residus sense senyalitzar els riscos associats a la càrrega i sense l’embalatge doble o triple obligat per llei. El Seprona, que va iniciar un control del transport i eliminació dels residus de Covid-19, va alertar d’aquesta irregularitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia