Societat

Els Mossos fan set intervencions en festes a hotels de Barcelona i sancionen més de 80 persones

El cos iniciarà una campanya informativa arreu del territori català on hi ha zones hoteleres

Els Mossos d’Esquadra han fet durant el mes de gener set intervencions en festes organitzades en hotels de Barcelona per grups de persones que s’hi allotjaven. Segons ha explicat el comissari dels Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero, es tracta de festes en hotels on un grup d’entre 15 i 20 persones lloga diverses habitacions per fer-hi una festa sense complir amb les mesures preventives de la covid. Durant aquestes intervencions s’ha sancionat 80 persones. Molinero ha dit que arran d’aquest incompliment detectat en diversos allotjaments, els Mossos han iniciat una campanya informativa a 42 hotels de la costa litoral de la ciutat de Barcelona i preveuen estendre-la arreu del territori català on hi ha zones hoteleres.

Inicialment, ha detallat Molinero, havien observat algun cas durant el cap de setmana però ara ja estan detectant festes organitzades fins i tot entre setmana.

Davant d’això, volen avisar els responsables dels hotels que tenen l’obligació d’evitar que es facin les festes i posar en coneixement de la policia qualsevol tipus d’activitat que pugui ser un incompliment de la normativa.

Noves tipologies d’estafes

D’altra banda, Molinero també ha advertit, com recull l’agència ACN, que continua la detecció d’estafes relacionades amb la covid en àmbits com la venda de material de protecció -com mascaretes o gel- però també desinfecció de domicilis i espais compartits i venda de vacunes, aquests últims àmbits detectats en les darreres setmanes.

Les estafes, a més, no es limiten a centres residencials, mèdics o clíniques sinó també domicilis particulars. En concret, estan registrant casos de “venda agressiva” que consisteix a trucar per telèfon a persones d’edat avançada per “coaccionar-les” i amenaçar-les perquè facin algun tipus de compra.

Davant d’això, ha recordat que els Mossos continuen recomanant evitar fer compres telemàtiques, donar dades bancàries o fer pagaments i insten a posar-se en contacte amb la policia. La majoria de les estafes o coaccions de compra, ha assenyalat Molinero, es fan de forma telefònica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA